Движението на автомобили по столичния булевард "България" ще бъде възстановено

...
Движението на автомобили по столичния булевард "България" ще бъде възстановено
Коментари Харесай

Движението по софийския булевард България се възстановява

Движението на коли по столичния бул. "България " ще бъде възобновено от 19 август. Очаква се цялостната реорганизация на моста в този сектор да бъде приключена до 15 септември, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

Отсечката от бул. "Черни връх " до бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов " е подготвена предварително. Лентата за ляв завой от бул. "България " към бул. "Гешов " е удължена за облекчение на водачите. Още близо месец ще продължи и работата по метода към бул. "Витоша ".

От Агенция пътна инфраструктура дават обещание, че до началото на септември ще стартира и дълго чаканото уголемение на Околовръстното шосе от "Младост 4 " до Автомагистрала "Тракия ".

Булевард "България " е значима пътна артерия в София, която свързва градския център с "Бояна " - квартал на столицата в регион "Витоша " на Столичната община. Намира се на 7 км южно от центъра на града, над Софийското поле. Булевърдът обезпечава и връзката със прилежащите южни квартали на столицата, както и с резиденцията на президента на България.

Началото на булеварда е в центъра на София, зад Националния замък на културата, при пешеходния мост към хотел "Хилнът ", започвайки от кръстовището с булевардите "Фритьоф Нансен ", "Черни връх " и "Евлоги и Христо Георгиеви ". Краят на булеварда е пресечката с Околовръстният път край президентската резиденция в Бояна, като приключва при надлеза и минава в улица "Даскал Стоян Попандреев ".

По бул. "България " минават доста типове линии на публичният градски превоз, достигащи до центъра, близките квартали и жилищни комплекси, по които имаше усложнения по отношение на провеждащия се ремонт. По този път вървят рейсовете с номера 76, 204, 304, 604, 64 и 83, тролейбусите с №№ 2 и 9 (преминават и в локалното платно за малко), трамвай №7, а сега се построява и метростанция при пресечката с бул. "Акад. Иван Гешов ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР