Движение и положителни емоции чрез театрални техники - така различно

...
Движение и положителни емоции чрез театрални техники - така различно
Коментари Харесай

Театрални техники в преподаването на чужд език в ППМГ – Враца по Проект „Еразъм +“

Движение и позитивни страсти посредством театрални техники - по този начин друго започнаха образователните часове по британски език в пети, шести и седми клас на госпожа Калина Николова - старши преподавател по британски език в ППМГ „ Акад. Иван Ценов” - Враца. Техниките за проучване на британски език, които тя сподели, са усвоени по време на тематичен квалификационен курс по Програма Еразъм +, който Николова приключи във Англия през лятото.
Представителна група от възпитаници от прогимназиален стадий на ППМГ - Враца сподели усвоените театрални техники и пред учители и шефове на 14 образователни заведения от общо 12 европейски страни. Събитието бе част от програмата на транснационална среща по план Еразъм + „ Изкуства и обичаи - поощряване на информираността за културните обичаи в актуалните условия “ на ДГ „ Българче”.
Целта на плана е посредством взаимна активност на просветителни институции от цяла Европа да се разширят познанията на участващите деца, възпитаници и студенти за цената на локалните, национални и европейски обичаи и просвета посредством включването на разнообразни изкуства в образователната стратегия. Показаните театрални техники демонстрираха по какъв начин в ученето може да се вплетат изкуство, непознат език и придвижване. Те включваха импровизации, фалшификати, работа с прочут и чужд трагичен текст, интерактивни игри, ползващи театралното изкуство и др.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР