Двете страни членки на НАТО и на ЕС казват обаче,

...
Двете страни членки на НАТО и на ЕС казват обаче,
Коментари Харесай

Западни медии: Путин тества новото си оръжие срещу България, Германия да мисли

Двете страни членки на НАТО и на Европейски Съюз споделят обаче, че са подготвени да получат изчезналия им газ от други източници, написа в. " Фигаро " и цитира формалните изказвания, направени нощес от полски и български представители. Във връзка с България изданието напомня, че „ тази балканска страна “ е подвластна над 90 % от съветския газ.

Новината за прекъсването на доставките на газ за Полша и България идва, откакто съветският президент Владимир Путин изиска от страните, сметнати за вражески, да заплащат доставките на газ в рубли по нова система, напомня " Монд ".

Съобщавайки за прекратяването от " Газпром " на доставките на газ за България от през днешния ден, френската медия " Франс 24 " напомня, че то последва отхвърли на България да одобри новите условия на съветския снабдител. Никакви ограничавания в потреблението на газ не са планувани в страната, макар че " Газпром " обезпечава 90 % от нейните потребности от газ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Френската телевизия Бе Еф Ем Те Ве включва тематиката със прекъсването на доставките за Полша и България в информация за срещата във военната база Рамщайн в Германия през вчерашния ден, на която съдружници обмисляха по какъв начин да се помогне на Украйна. Съединени американски щати са подготвени да оказват помощ на Украйна да завоюва и да се укрепи в дълготраен проект, съобщи през вчерашния ден американският министър на защитата Лойд Остин по време на срещата с сътрудниците си от съюзнически страни, състояла се в Германия, като това изявление пристигна в миг, в който Москва наподобява решена да употребява оръжието на газовите си доставки, разяснява медията.

Франс прес напомня, че след въвеждането на наказания против Русия поради нейната инвазия в Украйна Кремъл предизвести страните от Европейски Съюз, че техните газови доставки ще бъдат прекратени, в случай че те не заплащат в рубли от съветски сметки. Москва обаче разясни, че цената на природния газ остава дефинирана във валутата в настоящите контракти, което значи в множеството случай в евро или в долари, и че клиентите ще би трябвало да извършат елементарна интервенция по продан в Русия. Вчера българското държавно управление сподели, че напълно е изпълнило отговорностите си и че е направило всички поискани заплащания в границите на контракта навреме и разкритикува новата процедура по заплащане в два стадия, препоръчана от съветската страна, като сподели, че тя не подхожда на съществуващия контракт до края на годината и крие обилни опасности за българската страна, по-специално този да се извършат заплащания, без да има никакви доставки на газ от съветската страна, отбелязва Франс прес.

" Газпром " ще затвори кранчетата. Руската група ще прекъсне от през днешния ден газовите си доставки за Полша и за България. Решението бе взето, откакто двете страни отхвърлиха да платят на Москва в рубли, показва френската медия " Франс енфо ". Тя дефинира решението на съветския енергиен колос като " едно мощно и обезпокоително решение за останалата Европа ", което идва ден откакто шефът на съветската дипломация Сергей Лавров загатна за действителна заплаха от Трета международна война.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР