Двете ресторантьорски организации – Сдружението на заведенията в България и

...
Двете ресторантьорски организации – Сдружението на заведенията в България и
Коментари Харесай

Ресторантьори: Браншът ни отново е излъган и дискриминиран

Двете ресторантьорски организации – Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, упорстват за незабавна среща с министъра на стопанската система. Причината е спряната стратегия „ Подкрепа посредством оборотен капитал за МСП, наранени от краткотрайните противоепидемични ограничения “.
От сектора не утвърждават прекъсването на програмата, защото поради това няма да получат оставащите обезщетения за април и май, се показва в позиция до медиите. „ Напомняме, че при започване на март, сътрудниците ни със заведения за хранене бяха позволени да работят, за което те вложиха големи суми за отваряне на своите обекти. Само две седмици по-късно, нова заповед на здравния министър още веднъж ни затвори, което докара до още по-тежко положение в сектора. Единствената вяра и разтуха на бизнеса беше ориентирана към компенсациите в размер на 20% от оборота “, се чете в писмото.
 Служебният финансов министър за заведенията - някои били към този момент с оборот, по-голям от 2019 година Служебният финансов министър за заведенията - някои били към този момент с оборот, по-голям от 2019 година
Работим и с Асоциацията на банките, и със синдикатите, и с огромните работодателски организации за всеобхватна стратегия за помощ за бълг...
пишат още, че приветстват удължаването на мярката 60/40, като оферират тя да бъде разширена посредством включване на компенсации и за компании, регистрирани през 2021 година или такива, които не са упражнявали активността си през миналата 2020 година „ Подкрепа би трябвало да има и за всички вложители, дръзнали в изискванията на рецесия да отварят нови работни места и с дейностите си да оказват помощ за по-добра събираемост на средства в държавната хазна “, показват от сектора. Ресторантьорските организации упорстват и за „ незабавна поддръжка от Министерството на туризма, прекъсване на дискриминационното отношение към ресторантьорския и развлекателен отрасъл “, както и „ решенията, касаещи бранша на заведенията, да бъдат взимани единствено и само с представители на браншовите асоциации “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР