Двете поправки, внесени от сенаторите демократи Боб Менендес и Крис

...
Двете поправки, внесени от сенаторите демократи Боб Менендес и Крис
Коментари Харесай

Американският Сенат пуска сделката с Турция за F-16

Двете ремонти, импортирани от сенаторите демократи Боб Менендес и Крис ван Холън, ограничаващи продажбата на изтребители F-16 на Турция, бяха отстранени от версията на Сената на годишния законопроект за разноските за защита на Съединени американски щати, написа електронното англоезчино издание на гръцкия вестник " Катимерини ".

Сенатът публично стартира спор във вторник по отношение на Закона за разноските за националната защита (NDAA) за 2023 година, който планува разноски от 817 милиарда $ за Пентагона.

Сенатът не заседава до провеждането на междинните избори на 8 ноември. NDAA за фискалната 2023 година би трябвало да премине през Сената и Камарата на представителите, преди да може да бъде изпратен до Белия дом, с цел да може президентът Джо Байдън да го подпише.

Първата корекция, импортирана от Боб Менендес изискваше американският президент да удостовери, че " сходен трансфер е в националния интерес на Съединените щати " и изискваше " предприемане на съответни стъпки, с цел да се подсигурява, че такива F-16 не се употребяват от Турция за многократни неразрешени навлизания в гръцкото въздушно пространство. "

Втората корекция, импортирана от Ван Холън създаваше спомагателни условия за Турция да закупи или модернизира своите изтребители F-16, също по отношение на напъните на Анкара да подкопае Сирийските демократични сили и изискваше одобрение от нея на присъединението на Швеция и Финландия към НАТО.

Междувременно, откакто отбрани спорните съглашения, подписани от Анкара с либийското държавно управление в Триполи, турският външен министър Мевлют Чавушоглу във вторник стартира следващата словесна офанзива против Гърция, която преглежда морските граници и покупко-продажбите за изследване на въглеводороди със северноафриканската страна като внезапна ескалация и експанзия от турска страна.

" Споразумението с Либия планува изследване на сушата, в морето, крайбрежни проучвания и други. Какво Ви интересува, откакто съглашението не включва избрана област, която се разисква за Вас? " сподели той, потвърждавайки, че Гърция е раздразнена от споразуменията, тъй като " не може да понесе обстоятелството, че Турция е световен артист ". " Гърция е жалка. Хората са изтощени от това ", сподели Чавушоглу в изявление за TVNET, съгласно преведените мнения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР