Двете основни компании в алианса Nissan - Renault започнаха преговори

...
Двете основни компании в алианса Nissan - Renault започнаха преговори
Коментари Харесай

Nissan и Renault преговарят за промяна на партньорството

Двете съществени компании в алианса Nissan - Renault започнаха договаряния по отношение на бъдещата конструкция на партньорството. Изпълнителният шеф на френската компания Лука де Мео дойде в Токио за диалози с сътрудника си от Nissan Макото Учида.

Преговорите сред двете страни имат капацитета да трансформират пазара на автомобилната промишленост, като Renault желае японската компания да влага средства в подразделението за електрически коли (EV), което още не е публично показано и носи кодовото име Ampere.

Renault и Nissan обявиха в взаимно изказване, че са " ангажирани в доверителни полемики към няколко начинания ", в това число евентуална инвестиция на Nissan в дадения отдел за EV и това, което те нарекоха " структурни усъвършенствания " в техния съюз. Друго предложение, което е обсъждано, е желанието на френската група да трансферира част от бизнеса си с мотори с вътрешно горене към китайската Geely, настояват източници на Financial Times.
Реклама
Предпочитаният за Renault вид е да образува ново взаимно дружество с подразделението на Geely - Aurobay. Компанията е отдаденото поделение за мотори на китайската компания, като собствеността е взаимна с Volvo Cars.

Това е стъпка, която провокира мощна опозиция от страна на Nissan, като компанията не желае технологията, създадена взаимно с Renault в продължение на доста години, да се споделя с китайска компания. Планът е част от дълготрайната упоритост на Renault да продава единствено електрически транспортни средства, само че поради историческото шерване на технологии с Nissan изисква и единодушието на японската страна. Намаляване на каузи на Renault Източници на Reuters настояват, че в подмяна на инвестицията в новия отдел за EV Nissan желае френската компания да понижи каузи си в японския производител. В момента Renault има 43% от акциите на Nissan, до момента в който японската компания има 15% от скъпите бумаги на френския производител.

Искането на Nissan е дяловете на двете компании една в друга да се изравнят, като от години насам Renault е била срещу тези стремежи. В момента обаче наподобява, че компанията е склонна на сходна стъпка.

Всяка продажба на дял в Nissan, с цел да се понижи делът на Renault до 15%, няма да повлияе на продължаващото им съдействие, споделят източниците на Reuters. Продажбата на 28% от акциите сега би коствала към 3.8 милиарда $.
Реклама
Сейджи Сугиура, старши анализатор в Tokai Tokyo Research Institute, сподели пред организацията, че не чака Nissan да има проблеми с финансирането на назад изкупуване в подобен мащаб. " Моето лично съмнение е, че японските вложители - в съответствие към 60:40 - биха предпочели Nissan да работи повече като обособена компания или най-малко с по-нисък дял ", сподели Сугиура. " Ако ще създадат това, в този момент може да е толкоз добър миг, колкото всеки различен ", прибавя той.

Renault желае да раздели моторите с вътрешно горене от електрическите, с цел да резервира високите облаги от продажбата на EV.
Свързани публикации София става център за софтуерни разработки за международните автомобилни гиганти 26 август 2022, 06:30 Renault стартира да предлага наемане на коли в града 27 юни 2022, 09:07 Renault навлиза на пазара на водородни коли 29 май 2022, 16:05 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР