Двете най-големи парламентарни групи в 49-ото Народно събрание дадоха съвместен

...
Двете най-големи парламентарни групи в 49-ото Народно събрание дадоха съвместен
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ с общо изявление: Изработваме програма за първата сесия на НС

Двете най-големи парламентарни групи в 49-ото Народно заседание дадоха взаимен брифинг пред медиите, на който оповестиха, че създават обща законодателна стратегия за първата сесия на Народното събрание, съобщи Дарик.

" След серията диалози с ПП-ДБ взехме няколко решения. Заедно създаваме стратегия за първата сесия на Народното събрание, която ще бъде обвързана с избора на ръководител на Народно събрание. " Това съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тя разгласи, че се образуват работни групи, които до вторник би трябвало да са подготвени с предпочитаните законопроекти по авансово направен лист, който е подготвен и е част от законодателната стратегия на 49-ото Народно събрание. Сред тях да законопроектите, свързани с ПВУ, влизането в Шенген и еврозоната, правосъдната промяна в частта за КПКОНПИ, Наказателно-процесуален кодекс и домашното принуждение.

" Всяка от парламентарните групи показва друг метод. Аз се веселя, че има опция за разговор. Това е павилната посока да върнем нормалността ", сподели Атанасова.

Тя за следващ път акцентира, че номинацията на ГЕРБ-СДС за ръководител на 49-ото Народно заседание остава непроменена.

" Дали ще има държавно управление зависи от всички нас. Ние от ГЕРБ-СДС единственият метод България да излезе от рецесията е посредством устойчиво държавно управление и болшинство, което да стои зад него ", сподели Десислава Атанасова.

“Всеки един от нас е поел отговорността пред гласоподавателите да работи за държавно управление, дали ще намерим сечение и формула не е лимит на днешната ни стъпка от процеса ”, съобщи съпредседателят на ДБХристо Иванов, представен от БГНЕС.

“Целта ни е да пристъпим към пускане на обособените детайли на парламентарната република. Започваме работа по всички значими цели, ние се опитваме да използваме тях като основа за пускане на Народното събрание най-малко за една сесия, да се избере ръководител, правна, бюджетна и конституционна комисия да стартират работа. Дали ще можем да създадем втори и трети стъпки никой не може да каже занапред. Всеки един от нас е поел отговорността пред гласоподавателите да работи за държавно управление, дали ще намерим сечение и формула не е лимит на днешната ни стъпка от процеса. Очевидно, че това е задача, цел, само че бидейки виновни все още не можем да кажем. Стои на масата някакъв формат на периодично повтаряне или някаква друга формула за ръководител на Народно събрание. ” - сподели още Иванов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР