Двете лъвчета Терез и Масуд, които бяха спасени от незаконния

...
Двете лъвчета Терез и Масуд, които бяха спасени от незаконния
Коментари Харесай

Двете лъвчета заминават за Холандия в неделя

Двете лъвчета Терез и Масуд, които бяха избавени от противозаконния зоопарк в Разград предходната година, към този момент имат всички документи, с цел да могат да отпътуват за избавителния център " Фелида " в Холандия, оповестиха от организацията " Четири лапи ".

Тази заран от Българска организация по сигурност на храните са издали транспортните документи, които до неотдавна спъваха заминаването. Терез и Масуд ще отпътуват от Столичния зоопарк в неделя, 4 февруари, в 10 ч.

По проект след престой в избавителния център в Холандия двете лъвчета би трябвало да бъдат пуснати на независимост в Южна Африка.

За да се реализира изпращането им в Холандия се наложи на два пъти да се проведат митинги пред постройката на Министерски съвет като казусът се реши след втория митинг и уговорката на премиера. Това се наложи откакто общинският съвет в Разград препятства спасението на двете животни, които бяха изоставени от майката при раждането, и гласоподава да бъдат дарени на община Пазарджик.

В избавителния център за огромни котки " Фелида " в Холандия за посрещането на Терез и Масуд е подготвен техният краткотраен дом, съгласуван с самостоятелните им потребности - вътрешно заграждение с отопление към 20 кв.м. с лежанки, платформи, пясъчник и други, оповестяват от " Четири лапи ".

Те също по този начин ще имат достъп до външно заграждение към 30 кв. м., съобразено с потребностите им. На животните ще се даде време да се приспособяват към новата среда - към 14 дни, като през това време ще бъдат следени непрекъснато. Предвижда се още един цялостен медицински обзор като здравослвоното им положение ще продължи да бъде следено от специалистите в Института " Лайбниц " в Берлин, с които Фондация " Четири лапи " си сътрудничи интензивно. Ще се вършат съвещания и с най-хубавите специалисти в Европа. След като двете лъвчета пораснат, ще бъдат преместени в заграждение за възрастни животни, разполагащо с доста по-голяма външна повърхност.

" Фелида " е профилиран избавителен център за развъждане на огромни котки със здравословни или поведенчески проблеми. В момента там са настанени 6 тигъра. Броят на животните е дребен, с цел да може да им се оказва оптимално добра помощ. Идеята е " Фелида " да бъде единствено директен център за стабилизиране на здравословното положение на огромните котки преди те да поемат пътя към своя непрекъснат дом в среда оптимално близка до естествената им в Африка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР