Двете досъдебни производства, които са започнали, са за нанесени телесни

...
Двете досъдебни производства, които са започнали, са за нанесени телесни
Коментари Харесай

И прокуратурата ще проверява била ли е полицията без причина на п...

Двете досъдебни производства, които са почнали, са за нанесени телесни повреди. В единия случай жалбата идва от потърпевш човек. Във втория обвинителите са се самосезирали по медийни изявления, заяви пред публицисти зам.-главният прокурор Мария Павлова.

 

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев разяснява, че управлението на ведомството ще бъде безкомпромисно към полицейските чиновници, надвишили своите права. Той подсети и, че е неприемливо упражняването на принуждение от страна на протестиращи към служители на реда.

 

Служителите, които са надвишили правата си ще бъдат осъдени дисциплинарно и ще понесат персоналната си виновност, зарече се още предходната седмица вътрешният министър Калин Стоянов. Извини се от името на Министерство на вътрешните работи на спокойно протестиращите, потърпевши при потушаване на безредиците.

 

Призивите за оставката на министъра не престават. След като от ПП-ДБ желаеха той да бъде отхвърлен от поста си, министър председателят акад. Николай Денков уволни заместника му Стоян Темелакиев. Днес Стоянов ще се срещне с Денков и вицепремиера Мария Габриел. Предстои решението за оставката на Стоянов да бъде взето по-късно.

 

Двама от арестуваните по време на митингите жители остават в ареста. Останалите са санкционирани и са им наложени забрани да посещават спортни мероприятия за период от една година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР