Двете български, арестувани вчера в Турция по подозрение за тероризъм,

...
Двете български, арестувани вчера в Турция по подозрение за тероризъм,
Коментари Харесай

Арестуваните българки в Турция остават в ареста, за сега без обвинение

Двете български, задържани през вчерашния ден в Турция по съмнение за тероризъм, остават в в турския арест.  Следствените дейности не престават и към този момент не е ясно дали против тях ще бъде повдигнато обвиняване или ще бъдат освободени, оповестява БНР.

По време на ареста българките са били на лятна почивка в курорта Дидим, ситуиран на към 200 километра южно от Измир, а сигналът за задържането на дамите - майка и щерка, е подаден от брачна половинка в посолството на България в Анкара. Местни медии оповестяват, че те са били в компанията на британец, който дружно с една от дамите е разследван за връзки със сирийския клон на оповестената от Турция за терористична организация на кюрдите ПКК.

Служител на посолството ни в Анкара е получил уверения, че положението на задържаните българки е положително, оповестяват от външното ни министерство. За да бъде извършен диалог с тях обаче, належащо е отделът за битка с тероризма в Айдън да даде позволение.

Максималният период за задържане е 7 дни, измежду което би трябвало или да бъдат освободени, или упрекнати в закононарушение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР