Две заможни разложки фамилии – Коцакови и Рашеви, сродени по

...
Две заможни разложки фамилии – Коцакови и Рашеви, сродени по
Коментари Харесай

След пищна сватба, две мощни разложки фамилии се гласят да направят нещо дръзко в уникална местност

Две заможни разложки семейства – Коцакови и Рашеви, сродени по линията на децата им, подвигат за тях еднофамилна жилищна постройка за целогодишно прилагане в неповторимата околност Столоватец, на 5 км от Разлог, написа struma.bg.

В същата околност бяха открити 3 мраморни стели с невиждани досега в България спирали, които към момента са предмет на теоретичен спор. Предположението на учените е, че това са спиралите на електромагнитните взаимоотношения. Официално се знае, че такива кръгове са намирани единствено във Англия и Нигерия, а съгласно археолозите те са свързани с античен фетиш към слънцето.

Стелите са известни като „ Плочите от Столоватец “ и са толкоз неповторими, че 2 от тях бяха прибрани в столичен музей, а общината реши да ги употребява като визитна картичка – техни копия красят центъра на Разлог. В непосредственост до остарялото оброчище, където преди години разложанин намира в равнищата си „ нашарената “ с неразгадаеми знаци плоча, скоро ще бъде издигната двуетажна къща с монолитна стоманенобетонена скелетна структура. Капацитетът на жилището ще е за 5-6 души.


Общата повърхност на парцела, върху която ще бъдат пуснати багерите, е 4239 кв. м, а застроената повърхност на къщата ще е 200 кв. м. Инвеститор на бъдещата сграда е някогашният претендент за общински консултант в Разлог през 2007 година от партия „ Новото време “ Веселин Славчов Коцаков.

През 2010 година той подвигна една от най-пищните сватби в Разлог, на която се ожени за красивата си другарка Екатерина Рашева от с. Бачево. За гостите тогава пяха Глория и Румяна Попова. Сватбата в действителност сроди две от най-заможните семейства в региона – родителите на булката Елена и Красимир Рашеви се занимават с дървен материал и вятърни генератори, а Екатерина и Славчо Коцакови имат хранилища и магазини за хранителни артикули, в които оказва помощ и синът им
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР