Две убийства разтърсиха БургасОсвободиха за погребения тленните останки на загиналите

...
Две убийства разтърсиха БургасОсвободиха за погребения тленните останки на загиналите
Коментари Харесай

Трупове в бидони – като във филм на ужасите

Две убийства раздрусаха Бургас
Освободиха за погребения тленните остатъци на починалите строител и брокерка

Готвач помагал да скрият телата

Две убийства раздрусаха Бургас преди година. Като във филм на ужасите имаше бидони, в които е трябвало да бъдат разтворени трупове. Кости и части плът бяха открити на разнообразни места. Открит бе електрическият трион, с който са рязани телата. Разследването на зверството ще влезе в учебниците по криминалистика. Две фамилии ще останат почернени вечно. За един палач следва да влезе за дълго зад решетките. Той не е излязъл от психиатрията фанатик, а прочут бургаски бизнесмен.

На 28 октомври 2020 година брокерката Теодора Бахлова излиза от вкъщи си на ул. Оборище “ 38 в Бургас. Жената се качва в такси, от което слиза на бул. „ Белаир “ 8 и охранителна камера я засича да върви около библиотека „ Пейо Яворов “ и постройката на Регионалния синдикален съюз „ Подкрепа “. След това изчезва. Телефонът й е изключен, никой няма и визия къде може да бъде. Ден по-късно околните й я афишират за търсене, което ще се проточи близо година. Майка й и щерка й Християна Радоева не имат вяра във версията, че 47-годишната жена е отпътувала в чужбина, без да каже на никого. Вярно е, че на 1 ноември – т.е. 3 дни по-късно, Бахлова е трябвало да пътува за Лондон, само че всички инспекции по границите откриват, че не е напускала страната. В Англия тя учи право и работи като брокер на парцели.

Бахлова страда болно сърце и диабет и би могла да изгуби схващане, само че инспекция в бургаските лечебни заведения посочила, че не е постъпвала там. Полицията стартира да работи и по версията за ликвидиране и самоубийството, като второто звучи съвсем необикновено.

След година следствието ще откри, че Теодора е била убита в деня на изгубването си – не повече от 2 часа, откакто излязла от у дома. Дотогава обаче има дълги месеци следствие и още една жертва – Юмер Мехмед. 28-годишният мъж изчезва на 4 август 2021 година Подобно на брокерката, някой му звънва по телефона и си дефинират среща в 15 ч покрай строителния обект, на който работи. Повече никой не го вижда. Тук обаче полицията има диря – става известно, че той се е качил в бял „ Мерцедес “ и е откаран в бл. 47 на бургаския кв. „ Зорница “. Час по-късно телефонът му към този момент е изключен. Установено е, че зад кормилото на автомобила е бил предприемачът Станимир Рагевски. Той е бил съвсем неразлъчен с изчезналия мъж. Трети в групата е Деян Дичев- Дичо Готвача, от който потегля разплитането на двете убийства. Рагевски, Готвача и Юмер работели дружно от години. Рагевски бил шефът, Деян готвел и събирал в заведението си високопоставена клиентела, а Юмер неотдавна излязъл от пандиза и бил момче за всичко. При разпитите Дичо е признал, че е взел участие като помощник в укриването на части от двете тела, само че изрично отхвърля да е килърът. Именно той показва на полицията къде са останките.



Бизнесменът Станимир Рагевски е упрекнат за двете убийства.

Разчленените елементи на на Юмер са открити в чували в тресавището на езерото „ Вая “ край Бургас. Мястото, където са хвърлени, е обрасло с тръстики и не може да бъде достигнато, в случай че не познаваш местността. Той е гръмнат в главата разчленен. Тялото му било залято с белина, положено в торби, укрити в бидони. От торса на Юмер липсва част - единият му крайник. Дичо признава, че е взел участие и в укриването на части от тялото и на Теодора Бахлова. Той води криминалистите до Бургаските гробища, където елементи от натрупа й са открити в 40-сантиметрова дупка. Готвача признава, че е оказал помощ на Рагевски, като е изнесъл бидона със мощна основа, в която е трябвало да бъде разложено тялото на брокерката. „ Станимир ми сподели, че Бахлова е мъртва, два дни, откакто това се е случило. Всеки път ми обясняваше друга версия. Първо – че тя се е простреляла, второ – че той я е прострелял, версията му се менеше. За Юмер ме извика да изхвърлим един отпадък. И различен път сме го правили, тъй като Станимир имаше едно мазе на ул. „ Константин Фотинов “, което непрекъснато се наводняваше, както и парцел на ул. „ Георги Кирков”. Не разбрах за какъв отпадък става въпрос. Видях два бидона. Първият мирише доста. Отворих го и видях чували. Не посмях да погледна в тях. Сложих ги в един микробус и спряхме на паркинг до заведение, постояхме малко, след което поехме към кв. „ Долно Езерово “. Влязохме в една отбивка и изсипахме наличието. Всичко беше в чували “, споделя Готвача. Криминалисти обаче са уверени, че той е взел участие в разчленяването на телата. Трион, по който има кръв от жертвите, е бил открит в блока, в който живее Дичо. В Наказателния кодекс обаче няма член за унищожаването на трупни остатъци, а единствено за укриването им.



Юмер Мехмед е убит в тила и разчленен.

Като причинител на зверските закононарушения е арестуван 55-годишния Станимир Рагевски. Установено е, че той е прострелял и разчленил Теодора Бахлова в апартамент на своя прочут. Мотив за зверското закононарушение били пари. Майката на жертвата твърди, че предприемачът, финансиран от щерка й, е трябвало да постоят жилищната кооперация на ул. „ Константин Фотинов “ №37. „ Имаха спогодба против паричния заем да получи 3 жилището в новостроящия се от Станимир курортен комплекс в Лозенец, община Царево. Голяма част от този курорт към този момент е издигната, това са къщи с обособени жилища за посетители. Рагевски е желал да заличи следите от тази спогодба и по тази причина погуби щерка ми “, споделя Стоянка Бахлова. Юмер пък изгубил живота си, тъй като си изискал огромна сума пари, които Рагевски му бил заречен. Предстои той да се изправи пред Темида и в случай че виновността му бъде потвърдена, може да получи доживотна присъда.

Останките на жертвите бяха освободени от прокуратурата преди дни, с цел да бъдат заровени. Те бяха арестувани близо 10 месеца по време на следствието, с цел да бъдат осъществени всички нужни експертизи и да бъде „ закован “ килърът.

Мъжът е главният очевидец за убийствата
Четири години затвор за помагача Деян Дичев


Готвачът Деян Дичев е оказал помощ да се скрият останките.

Само 4 години ще търка наровете Деян Дичев-Дичо Готвача, който оказал помощ на Станимир Рагевски да укрие остатъците от телата на двете жертви, реши Районният съд в Бргас. Той изцяло призна виновността си и се възползва от правото присъдата да му бъде понижена с една трета. Той е работил като готвач, само че взема решение да се заеме със собствен бизнес и отваря бутиково заведение за морски блага в Бургас. Бизнесът обаче не потръгва и той наема бирарията в Военния клуб, която трансформира в винен вип клуб за определени, където се влиза със специфични карти. Запознати настояват, че заведението се е трансформирало в сборище за престъпни видове. Именно там постоянно отскачали двете жертви, с цел да се видят с обвинявания за убийството им Станимир Рагевски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР