Две широки алеи - от северната и южната страна на

...
Две широки алеи - от северната и южната страна на
Коментари Харесай

Пловдивчани: Площадът заприлича на Шанз-Елизе СНИМКИ

Две необятни алеи - от северната и южната страна на пощата - водят към пл. " Централен ", където и през днешния ден интензивно се работи. Над подлеза на ул. " Гладстон " са инсталирани електрически стълбове и вечер е ярко съвсем като денем. Шестнадесет пейки са поставени на алеята по този начин, че да можем да гледаме археологическите разкопки на Римския конгрес и Одеона.

Античните находки обаче не са реставрирани. Тепърва следва възобновяване и експониране на оживелите остатъци от античните здания и площад на Филипопол. Алеята над подлеза на ул. " Гладстон " е необятна и пешеходците даже се майтапят, че ще наподобява на Шанз - Елизе, в случай че се озелени. От общината дават обещание наесен да засадят дървета и шубраци. На това място няма да връщат хартиен базар, който беше изместен на колелото на гарата.

Пейки са подредени и до паркинга против " Тримонциум ". Тази алея също ще се озеленява. Строителите ще работят и на следващия ден, бързайки да завършат площада до 6-ти септември. Настилката е поставена, водните огледала са пред довеждане докрай, реставраторите завършват работата на Римския конгрес до градината. Трите антични колони вечер са осветени с прожектори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР