Две сестри в Русия се срещнаха в края на януари,

...
Две сестри в Русия се срещнаха в края на януари,
Коментари Харесай

Сестри се намериха след 78 години раздяла заради войната в Русия

Две сестри в Русия се срещнаха в края на януари, откакто били разграничени по време на Втората международна война, с помощта на телевизионно предаване и на съветската полиция, съобщи Франс прес.

Кадри от прочувствената среща бяха публикувани през днешния ден от съветското външно министерство. Юлия и Розалина Харитонови, които в този момент са на 92 и 94 години, се прегърнаха и целунаха, до момента в който към тях околните им не криеха сълзите си. " Търсех я, постоянно съм я търсила " повтаряше Розалина, държейки сестра си за ръка, предава Българска телеграфна агенция.

Като младежи сестрите живеели с родителите си в Сталинград и били разграничени през 1942 година при евакуацията на града поради нацистките бомбардировки. Родената през 1928 година Юлия била евакуирана дружно с майка си в Пенза, а Розалина, родена през 1926 година, се открила на 1000 км на изток - в Челябинск в Урал, дружно с служащите от фабриката, където работела.

" Разделени от войната, те в никакъв случай не са губили вяра още веднъж да се видят през дългите 78 години ", съобщи говорителката на съветската полиция Ирина Волк. Тя описа, че двете дами се срещнали през януари в Челябинск, откакто дъщерята на Юлия поискала от правоохранителните органи да й оказват помощ да открие следите на по-голямата сестра на майка си. Розалина към този момент се опитвала да откри сестра си, само че без триумф, посредством съветско телевизионно предаване, което събира членове на фамилии, който са се изгубили. Полицията разкрила молбата на Розалина на уеб страницата на предаването и помогнала на двете дами да се свържат.

Русия се готви да означи извънредно тържествено тази година 9 май - Деня на успеха във Великата отечествена война, отбелязва Агенция Франс Прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР