Две седмици преди президентските избори Реджеп Ердоган се върна към

...
Две седмици преди президентските избори Реджеп Ердоган се върна към
Коментари Харесай

Възможно ли е Ердоган да загуби предстоящите избори


Две седмици преди президентските избори Реджеп Ердоган се върна към предизборната си акция след няколко дни неявяване поради заболяване. Президентът на Турция отиде на огромен избирателен протест в Измир. По-рано през седмицата Ердоган прекъсна изявление онлайн по малкия екран, тъй като му прилоша. Медии в Турция писаха, че е влезнал в болница. 

Според политолога от Института по Балканистика в Българска академия на науките Мариян Карагозьов президентът се е завърнал в предизборната игра в добра кондиция. " Дори с риск за здравето си работи до последно, до извънредно безсилие. Това демонстрира неговата отдаденост. Здравословното му положение се пояснява съгласно партийната призма в Турция. Опозицията е много раздробена, състои се от шест партии. Това може да ѝ изиграе неприятна смешка, само че сега множеството изследвания демонстрират преднина на Кемал Кълъчдароглу. Счита се, че на балотаж ще има по-големи шансове, тъй като ще получи поддръжка от кюрдите ", съобщи той.

По думите му социолозите плануват съвсем сигурен втори тур заради останалите дребни претенденти, които ще лишават от гласовете. " Ердоган смяташе Кълъчдароглу за най-удобния си противник, а кметовете на Истанбул и Анкара са харизматични и по тази причина са рискови съперници. Донякъде изненадващо обаче Кълъчдароглу води, а за първи път Ердоган е догонващ. Инфлацията и икономическите проблеми може да откажат част от гласоподавателите да гласоподават за него ", изясни политологът.  
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР