Две съдебни изслушвания на намиращия се в затвора руски опозиционен

...
Две съдебни изслушвания на намиращия се в затвора руски опозиционен
Коментари Харесай

Отложиха дела на Навални - остава неясно къде е той

Две правосъдни чувания на намиращия се в пандиза съветски опозиционен политик Алексей Навални, които трябваше да се проведат в понеделник, бяха отсрочени за януари , демонстрират правосъдните документи, представени от Ройтерс.

Съюзниците на Навални, които са се подготвяли за предстоящото му прекачване в колония със " специфичен режим ", най-суровият клас в съветската затворническа система, споделят, че той не е бил виждан от юристите си от 6 декември и са обезпокоени, тъй като не знаят местонахождението му.

Руската затворническа работа в петък заяви, че Навални е в развой на пренасяне в нов затвор в друга част на страната.

Навални, някогашен юрист, който стана прочут с битката против елита на президента Владимир Путин, като показва данни за голяма корупция,, добавени към присъдата му от 11-1/2 години, които към този момент излежава.

Навални отхвърля всички обвинявания против него, които съгласно него са скалъпени, с цел да го накарат да млъкне. Кремъл споделя, че той е наказан нарушител и неговият случай е от компетенцията на системата на пандизите.

Говорителят на Навални Кира Ярмиш разгласява на X, че през днешния ден е 13-ият ден без вести за Навални , откогато юристите за последно са имали достъп до него.

Тя сподели, че юристите на Фонда за битка с корупцията на Навални са подали претенции до повече от 200 центъра за задържане през уикенда, търсейки информация за местонахождението му, и чакат отговори.

47-годишният Навални започва поредност от правни оспорвания на изискванията на задържането си, като постоянно ги употребява като мотив за присмиване на затворническите разпореждания и метода, по който се ползват.

" Алексей би трябвало да има седем правосъдни (изслушвания) през днешния ден ", сподели Ярмиш в обществените медии. " Първите две към този момент се състояха - той даже не беше там на видеовръзка.

" Делата са спрени, до момента в който " не бъде открито местонахождението на Навални ", сподели Ярмиш.

Две чувания, планувани за 18 декември, бяха отсрочени надлежно за 11 и 16 януари, демонстрират документи на уеб страницата на съда във Владимирска област.

Мариана Кацарова, специфичният докладчик на Организация на обединените нации за правата на индивида в Русия, сподели в изказване: " Силно съм загрижена, че съветските управляващи няма да разкрият местонахождението и положението на господин Навални за толкоз нескончаем интервал от време, което се равнява на принудително изгубване ".

Тя сподели, че Навални е бил неприятно третиран в ареста от януари 2021 година и е бил лишен от достъп до съответни медицински грижи, което е увредило здравето му и е изложило живота му на риск.
 Навални: Къде е липсващ опозиционерът критик на Кремъл?
Навални: Къде е липсващ опозиционерът критик на Кремъл?

Властите оповестиха, че той е в развой на пренасяне в различен затвор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР