Две сачми са били открити в тялото на простреляния край

...
Две сачми са били открити в тялото на простреляния край
Коментари Харесай

Две сачми откриха в тялото на убития египетски лешояд край Джебел


Две сачми са били открити в тялото на простреляния край Джебел египетски лешояд, стана ясно от ветеринарно-медицинска експертиза, съобщи Димитрина Делчева от Окръжната прокуратура в Кърджали, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя посочи, че съдебно-балистична експертиза ще открива дали може да се дефинира точното оръжие, с което е убита птицата.

На този стадий към момента няма доказателства кой е причинителят на действието. Воденото досъдебно произвеждане се следи от Окръжната прокуратура в Кърджали, а проверяващите органи са от Районно ръководство – Момчилград, разясни прокурор Делчева.

В края на септември от Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) оповестиха, че египетският лешояд Бояна е открит с огнестрелна рана в региона на Джебел. За Българска телеграфна агенция доктор Волен Аркумарев, специалист по опазването на лешоядите, разяснява, че установяването на гибелта на животното е станало откакто експертите са засекли „ обезпокоителен сигнал “ от GPS предавателя.

От Българско дружество за защита на птиците показаха, че убийството на Бояна е вторият случай за последните две години на бракониерство в област Кърджали. Преди това черен лешояд е бил прострелян и по-късно умрял от раните си. Бракониерството е една от най-сериозните закани за биоразнообразието, сподели Аркумарев.

Египетският лешояд е световнозастрашен тип и похищението против него предстои на правосъдна глоба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР