Две ракети бяха изстреляни към Израел от Ливан през нощта

...
Две ракети бяха изстреляни към Израел от Ливан през нощта
Коментари Харесай

Израел отговори с артилерийски огън срещу две ракети, изстреляни от Ливан |

Две ракети бяха изстреляни към Израел от Ливан през нощта във вторник, задействайки системата за сигнализация, само че без да причинят вреди. Израелските военни от своя страна дадоха отговор с артилерийски огън.

Израелският министър на защитата Бени Ганц допусна, че нападението може да е обвързвано с дългогодишните проблеми с ръководството, разтърсващи Ливан.

Едната от ракетите е била свалена от противоракетната система " Железен купол ", а другата е паднала навън, оповестиха военните.

Ливанската войска съобщи, че Израел е стрелял по региона Вади Хамул на зазоряване, само че няма ранени или вреди. Те оповестяват още, че в региона на Ал Кулейла са открити две ракетни установки " Гард ", едната от които с ракета, готова за пукотевица. Тя е била деактивирана от специфичните елементи на армията.

През 2006 година Израел води война против бойците от " Хизбула ", които са ситуирани в южния Ливан и създават ракети. Оттогава споровете по границата са редки. В предишното и дребни палестински фракции в Ливан са стреляли спорадично по Израел.

Временните сили на Организация на обединените нации в Ливан (UNIFIL) обявиха, че са в директен контакт с ливанската войска и Израел, с цел да " упорстват за оптималната въздържаност и да се избегне по-нататъшна ескалация ", като прибавиха, че са почнали следствие на случая.

Ганц упрекна ливанската страна, че " разрешава терористична активност от нейна територия " и сподели, че Израел ще отговори " в подобаващото време и място ".

„ Няма да позволим обществената, икономическата и политическата рецесия в Ливан да се трансформира в опасност за сигурността на Израел “, сподели Ганц в обява в Twitter. " Призовавам интернационалната общественост да предприеме дейности, с цел да върне стабилността в Ливан. "

Ливан се ръководи от служебна администрация от близо година, а валутата му се срина, работните места понижиха и банките замразиха доста сметки. Според заемодателите това една от най-тежките финансови рецесии в страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР