Две пловдивски висши училища откриват академичната година с церемонии, съобразени

...
Две пловдивски висши училища откриват академичната година с церемонии, съобразени
Коментари Харесай

Студентите и COVID-19: Вижте как стартира академичната годин...

Две пловдивски висши учебни заведения откриват академичната година с церемонии, съобразени с противоепидемичните ограничения. В неделя старт дава УХТ в наличието единствено на първокурсниците, а постоянните занятия ще стартират присъствено от понеделник.

Тържественото разкриване е планувано за 10.30, час преди този момент ще стартира празнична стратегия. След връчването на студентските книжки на признатите с най-голям бал, раздаването на останалите ще стане в 3 местоположения за другите факултети. Ръководството е осигурило таблети за всички първокурсници в постоянна форма.

На 13 септември е откриването на АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев " на Античния спектакъл. Ще участват към 150 индивида при потенциал над 2500, което ще разреши огромно разстояние, сподели ректорът проф. Тони Шекерджиева-Новак. Тази година алегоричен хазаин на откриването е Факултетът по фолклор и хореография, откъдето са подготвили стратегия в границите на 20 минути.

По искане на ректора е изработен лист по катедри на преболедувалите и имунизираните преподаватели. В тази група е 70% от екипа. Ще дадем опция на преподаватели от рискови групи да водят занятията онлайн, сподели още проф. Шекерджиева-Новак.

За студентите образованието ще е хибридно - присъствено за самостоятелните занимания в групи до 8 индивида и онлайн за теоретични лекции. Ректорът на АМТИИ поддържа решението на МУ за присъствено образование за имунизирани студенти и онлайн за останалите. Възможно е да се мисли в крачка за подобен вид и в артакадемията. Там се радват на добра приемна акция, конкуренцията достигнала 8 кандидат-студенти за място.

В ПУ „ Паисий Хилендарски “ по какъв начин да стартират лекциите вземат решение деканите на факултетите. Академичната година започва в края на септември, по тази причина все още е ясна организацията главно за задочниците. Във Факултета по математика и информатика те учат онлайн, в Юридическия - присъствено. На място са занятията и в Химическия факултет поради спецификата за работа в образователните лаборатории.

Присъствен е стартът и във Филологическия факултет, само че във Факултета по стопански и обществени науки задочниците ще отидат единствено на първата лекция по всяка дисциплинираност, с цел да се срещнат с преподавателя, а след това ще продължат онлайн. Решението на Физико-технологичния факултет е образованието да е хибридно - главно онлайн, само че с присъствени извършения.

В Педагогическия факултет решаваща е числеността на студентите в групите. При 30 и повече лекциите са синхронно в електронна среда, а семинарните и практическите извършения - присъствено. В курсовете с по-малко студенти всички са в образователните зали. Практическото образование - хоспитиране и настоящи практики, ще е по график на терен съгласно противоепидемичните ограничения.

По заповед на ректора на ТУ академичната година там започва онлайн.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР