Две отсечки, на които ще се отчита средна скорост на

...
Две отсечки, на които ще се отчита средна скорост на
Коментари Харесай

Над 6000 шофьори са заловени с алкохол зад волана

Две прави, на които ще се регистрира междинна скорост на придвижване, към този момент са подготвени и работят в тестови режим. Най-бързият автомобил, засечен по нашите автомагистрали, се е движел с 277 километра в час. От началото на годината над 6000 водачи са хванати зад кормилото след приложимост на алкохол, а близо 2000 - дрогирани.


Летящият с близо 280 километра в час автомобил е засечен на автомагистрала „ Струма ". „ Тракия ", обаче държи шампионата като всекидневно сред София и Бургас с новите камери се засичат водачи каращи като на рали.
Росен Рапчев, началник- отдел „ Пътна полиция " - ГДНП: Скорости над 260 - 270 километра, това са в действителност ужасяващи и в действителност, който ръководи автомобил с такава скорост той просто разчита на „ съветска рулетка ".
По известните като „ черни прави " с най-вече произшествия и жертви също постоянно се засичат рали-маниаци.

Ивайло Иванов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Почти на всички места се знаят къде са стационарните камери за засичане на скорост. Там се понижава и по-късно газ - колкото може.
Първите две прави за премерване на междинна скорост към този момент са подготвени. Те са на пътя Пловдив - Карлово и при третия тунел на автомагистралата сред София и Перник.

Христо Терзийски, шеф на Главна дирекция „ Национална полиция ": Изградени са и действат и въпрос на три - четири седмици е да получим лиценз от Българския институт по метрология за стандартизиране на самите измервателни уреди.
Изграждат се още две прави на пътя Русе - Бяла и край ловешкото село Микре. И двата сектора са в черната статистика за жертви на произшествия. За първите седем месеца на годината над 6000 са водачите, които са седнали пияни зад кормилото.

Росен Рапчев, начарник отдел „ Пътна полиция " - ГДНП: По-стряскащата статистика е, че повече от 2 700, близо 2 800 лидера са открити с алкохол над 1.2.
Много съществено е повишен броят на седналите зад кормилото след приложимост на опиати.

Росен Рапчев, начарник отдел „ Пътна полиция " - ГДНП: За първите седем месеца имаме 1879 открити водачи, които ръководят след потребление на наркотични субстанции или техните аналози.
Още по-тревожно е,че съгласно „ Пътна полиция " въвеждането на повече наркотестове на пътя ще усили доста статистиката на дрогираните водачи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР