Две от титулуваните ни състезателки по борба ще направят завръщане

...
Две от титулуваните ни състезателки по борба ще направят завръщане
Коментари Харесай

Евелина Николова и Юлияна Янева се завръщат на тепиха

Две от титулуваните ни състезателки по битка ще създадат завръщане на тепиха по време на рейтинговия шампионата „ Ибрахим Мустафа “. Надпреварата в Александрия (Eгипет) носи точки за международната класация и ще започва в четвъртък, 23-ти февруари

В конкуренцията ще се включат 463 състезатели.

Е велина Николова ще запише присъединяване в категория до 57 кг, в която завоюва медала и на игрите Токио 2020. Бронзовата олимпийска медалистка пропусна първия рейтингов шампионат за сезона в Загреб при започване на месеца, поради лека контузия.

След дълга пауза поради травма се завръща и Юлияна Янева . Носителката на Световната купа през 2020-а и втора в Европа през 2021-а ще спори за отличие при 68-килограмовите. В същата категория ще започва и София Георгиева , трета на Европейските олимпийски игри през 2019-а.

Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

Категория до 62 кг още веднъж ще събере три наши шампионки , които спорят за титулярното място – Тайбе Юсеин, Мими Христова и Биляна Дудова. Трите нападнаха призовите места и в Загреб, само че в нито една среща не съумяха да излязат една против друга. А до подиума стигна единствено Дудова – бронз.

Според регламента и тук най-силните и с най-предно класиране да бъдат сложени и ще се разминат на старта.

Женският отбор е воден от националния селекционер Петър Касабов и двукратният международен и четирикратен европейски първенец Серафим Бързаков, Преди шампионата част от отбора бе на лагер в Александрия.

При мъжете ще има единствено един наш представител – Айк Мнацаканян. Бронзовият медалист от международно и европейско състезание е деклариран в категория до 77 кг на класическия жанр.

С него него ще бъде и треньорът Тарек Абделслам, който е родом от Александрия.

Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

На шампионата ще има и наш арбитър – Филип Манолов.

Елиминациите и финалите ще са в един ден. Жребият ще бъде теглен през днешния ден от 18 часа за класическия жанр. Схватките стартират в четвъртък от 10 часа. Айк ще излезе на тепиха в петък. Тогава ще започват и дамите ни.

От тази година Международната федерация по Борба раздава и награди за призьорите на рейтинговите шампионати. Така първите ще получат по 1500 eвро, вторите – по 750 eвро, а третите по 500 евро.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР