Две от пострадалите деца от катастрофата със сръбски автобус вече

...
Две от пострадалите деца от катастрофата със сръбски автобус вече
Коментари Харесай

Две от децата от катастрофата със сръбския автобус вече са превозени в „Пирогов“

Две от потърпевшите деца от злополуката със сръбски рейс към този момент са превозени в столичната болница „ Пирогов “. Това за съобщи пред публицисти служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.

По думите му едното е настанено в Детска неврохирургия на, а другото в хирургията - едното е с политравма, а другото е с мозъчно разтърсване.

От болничното заведение в Стара Загора обявиха, че през днешния ден ще бъдат изписани 7 деца, а три ще останат в лечебното заведение, дружно с майката и бащата, който остава в реанимация.

„ Те са в устойчиво положение - и бащата, и майката, и трите деца, просто ще останат в болничното заведение един-два дни “, разясниха от лечебното заведение.

Здравният министър добави, че се провежда извозването на останалите с коли за спешна помощ до българо-сръбската граница. Като управляващите ни са в непрекъснат контакт с тези от западната ни съседка.

Меджидиев благодари на лекарите, които са оказали на място на злополуката и първите минути са помогнали на потърпевшите. Това са били медици, които даже не са дали имената си.

Служебният министър съобщи, че психолози не престават да работят с потърпевшите, които са пътували в сръбския рейс.

Припомняме, че сигнал за тежкия пътен случай на Автомагистрала „ Тракия “ беше подаден нощес след 20:10. По първични данни транспортното средство е излязло от пътя и се обърнало на една страна в канавка. В рейса е имало 47 души, измежду които деца и възрастни. Те са пътували от Слънчев бряг към Сърбия. На място са пристигнали екипи на незабавна помощ и полицията, а преди тяхната поява първа помощ са оказвали пътуващи по автомагистралата, измежду които се оказало, че има и медици. 28 от пътуващите деца и възрастни са минали през лекарски прегледи, като 14 бяха настанените в болница, а трима от тях са с по-тежки контузии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР