Две от децата, пострадали при снощната катастрофа със сръбски автобус

...
Две от децата, пострадали при снощната катастрофа със сръбски автобус
Коментари Харесай

Транспортират две от децата, пострадали в катастрофата на АМ „Тракия“ към София

Две от децата, потърпевши при снощната злополука със сръбски рейс на автомагистрала „ Тракия ”, ще бъдат превозени тази заран в „ Пирогов ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Едно от тях ще бъде преведено в Детска неврохирургия на " Пирогов ", а другото в хирургията.

Няма заплаха за живота на нито един от потърпевшите. „ Обстановката е динамична ”, посочи на брифинг пред медии в Стара Загора служебният здравен министър доктор Асен Меджидиев.

Пациентът с ампутиран крак е в положително положение, добави Меджидиев, който е в старозагорската болница дружно с министъра на здравето на Сърбия.

Създава се организация коли за спешна помощ да откарат до границата децата, откъдето ще бъдат поети от сръбските управляващи.

Психолог към този момент беседва с тези, които са настанени в хотел. Клиничен психолог на болничното заведение обръща внимание на настанените в лечебното заведение.

По-рано от полицията и прокуратурата оповестиха, че водачът на рейса е арестуван за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Предстоят следствените дейности. Основните версии на този стадий са - бъркам на лидера или техническа нередовност на рейса. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР