Две от българските банки, които Европейската централна банка (ЕЦБ) инспектира

...
Две от българските банки, които Европейската централна банка (ЕЦБ) инспектира
Коментари Харесай

ЕЦБ обяви резултата от стрес теста на българските банки

Две от българските банки, които Европейската централна банка (ЕЦБ) инспектира през последните шест месеца, имат нужда от подсилване на финансовите си позиции. Това демонстрират резултатите след стрес тестванията и прегледа на активите на банките , оповестени довечера.

В края на предходната година евробанкерите избраха за цялостна оценка шест български финансови институции и ги оповестиха публично - УниКредит-Булбанк, ДСК, ОББ, Първа капиталова банка, Централна кооперативна банка и Инвестбанк.
ЕЦБ прави инспекции в шест български банки Активите на шестте банки ще бъдат оценени в продължение на към шест месеца
За шестте банки са симулирани разнообразни обстановки при утежняване на стопанската система, растеж на безработица и на цените като и поевтиняване на жилищата.

Тестовете, правени с данни към края на 2018 година, демонстрират, че Първа капиталова банка и Инвестбанк би трябвало да обезпечат спомагателен капитал, с цел да могат да посрещнат тежки стопански рецесии.

В позиция от ПИБ показват, че част от нужния капитал към този момент е набавен. От Инвестбанк акцентират, че за в допълнение подсилване на финансовата си позиция ще продължат да водят умерено консервативна политика.

Според Българска народна банка резултатите демонстрират устойчивостта на банковия бранш като цяло. Ще бъдат подхванати и по-нататъшни дейности за подсилване на финансовата позиция на банките.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР