Две основни предизвикателства очерта министърът на образованието и науката Красимир

...
Две основни предизвикателства очерта министърът на образованието и науката Красимир
Коментари Харесай

Министър Красимир Вълчев: Най-голямото предизвикателство е децата да посещават редовно училище


Две съществени провокации очерта министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при визитата си в Добрич в границите на самодейността „ Европа в нашия дом “. По думите му едното от тях е да бъдат обхванати, арестувани и приобщени в просветителната система всички деца, а второто предизвикателство – да бъдат добити основни компетентности. За да се реализира това, е належащо да се префокусира системата, уточни министърът.
Позицията му е, че би трябвало да се даде по-голяма независимост на учителите да предизвикат полемики, а не да се придържат единствено към образователния материал.
Министър Вълчев призна, че най-голямото предизвикателство е децата да посещават постоянно учебно заведение. Очакванията му са правозащитни организации да нападат концепцията за спрените помощи, само че на процедура средствата се трансферират „ от безотговорния родител към виновния преподавател “. Защото досегашната процедура демонстрира, че санкциите на фамилиите, които не пращат децата си на учебно заведение, са несъбираеми. Най-ефективно е да се обвърже с други права, смята министърът.
По-рано пред публицисти в Добрич министър Красимир Вълчев съобщи, че не се плануват промени на Закона за учебното и предучилищното обучение. Отговорът му беше по отношение на настояването от Асоциация на индустриалния капитал за наложителна матура по математика поради дефицит на фрагменти с инженерни специалности. Тази година към този момент имало растеж на искащите да се явят на матура по математика, въпреки броят им към момента да е дребен. По думите му с най-високи хонорари и добра реализация са професионални посоки, свързани с проучване на математика и естествени науки, а за тези специалности се чака и най-голям растеж през идващите години. /actualno.com
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР