Две органични съединения, които са от съществено значение за живите

...
Две органични съединения, които са от съществено значение за живите
Коментари Харесай

Съставките на живота идват от космоса, сочат проби от астероид

Две органични съединения, които са от значително значение за живите организми, са открити в проби, извлечени от метеорита Рюгу. Това поддържа концепцията, че някои съставки, които са от решаващо значение за появяването на живот, са пристигнали на Земята на борда на скали от космоса преди милиарди години.

Учените споделиха във вторник, че са разкрили урацил и ниацин в скали, получени от галактическия транспортен съд Hayabusa2 на Японската галактическа организация от две площадки на Рюгу през 2019 година Урацилът е един от химическите градивни детайли за РНК - молекула, носеща инструкции за създаване и действие на живи организми. Ниацинът, именуван още витамин B3 или никотинова киселина, е жизненоважен за техния метаболизъм.

Пробите от Рюгу, които изглеждаха като тъмносиви парчета, са пренесени на 250 млн. км назад на Земята и върнати на повърхността на нашата планета в запечатана капсула, която кацна през 2020 година в отдалечената пустота на Австралия за разбор в Япония.

Учените от дълго време размишляват за изискванията, нужни за възникването на живот след образуването на Земята преди към 4.5 милиарда години. Новите открития се вписват добре в хипотезата, че тела като комети, метеорити и астероиди, които са бомбардирали ранната Земя, са засяли младата планета със съединения, които са помогнали да се проправи пътят за първите микроби.

 Унищожен от Сатурн сателит е формирал пръстените му Унищожен от Сатурн сателит е формирал пръстените му

Учените преди този момент откриха основни органични молекули в богати на въглерод астероиди, открити на Земята. Но имаше въпрос дали тези галактически скали са били нечисти от излагане на околната среда на Земята след кацане.

" Ключовото ни изобретение е, че урацилът и ниацинът, които са от биологично значение, в действителност участват в извънземни среди и може да са били предоставени на ранната Земя като съставен елемент на метеорити и астероиди. Подозираме, че са имали роля в еволюцията на Земята преди живота и евентуално за появяването на първия живот ", сподели астрохимикът Ясухиро Оба от университета Хокайдо в Япония, водещ създател на проучването, оповестено в списанието Nature Communications.

" Тези молекули на Рюгу бяха открити в девствена извънземна среда ", сподели Оба. " Бяха непосредствено взети проби от метеорита Рюгу и върнати на Земята и най-после в лаборатории без никакъв контакт със земни замърсители. "

РНК, редуциране от рибонуклеинова киселина, не би била допустима без урацил. РНК, молекула, присъстваща във всички живи кафези, е жизненоважна за кодирането, регулирането и интензивността на гените. РНК има структурни сходства с ДНК, молекула, която носи генетичния проект на организма.

Ниацинът е значим в основата на метаболизма и може да помогне за производството на " сила ", която зарежда живите организми.

 Микроби може да са провокирали на Марс прочут на Земята (и заличил ги) проблем Микроби може да са провокирали на Марс прочут на Земята (и заличил ги) проблем

Изследователите извличат урацил, ниацин и някои други органични съединения в пробите от Ryugu, като накисват материала в гореща вода и по-късно правят разбори, наречени течна хроматография и всеобща спектрометрия с висока разграничителна дарба.

Органичният астрохимик и съавтор на проучването Йошинори Такано от Японската организация за морска земна просвета и технологии (JAMSTEC) сподели, че в този момент чака с неспокойствие резултатите от анализите на проби, върнати на Земята през септември от различен метеорит. Американската галактическа организация НАСА по време на своята задача OSIRIS-REx събра проби през 2020 година от метеорита Бену.

Оба сподели, че урацил и ниацин са открити и на двете места за кацане на Ryugu, който е с диаметър към 900 метра и е систематизиран като метеорит покрай Земята. Концентрациите на съединенията са по-високи на едно от местата, в сравнение с другото.

 Разходка по извънземна делта, смели полети и органични молекули - годината на един марсоход Разходка по извънземна делта, смели полети и органични молекули - годината на един марсоход

Пробата от мястото с по-ниски концентрации е получена от лекомислен материал, по-податлив на разграждане, провокирано от енергийни частици, летящи през космоса, сподели Оба. Пробата от другото място е получена основно от под земята материал, по-защитен от разграждане, добави Oba.

Астероидите са скалисти първоначални тела, образували се в ранната Слънчева система. Изследователите допускат, че органичните съединения, открити на Ryugu, може да са се образували благодарение на химични реакции, породени от звездна светлина в ледени материали, намиращи се в междузвездното пространство.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР