Две общини в Днепропетровска област - Никопол и Марханец -

...
Две общини в Днепропетровска област - Никопол и Марханец -
Коментари Харесай

Нощен обстрел по Днепропетровска област

Две общини в Днепропетровска област - Никопол и Марханец - са били обстрелвани през нощта , заяви ръководителят на регионалната военна администрация Валентин Резниченко.

В резултат на обстрела в Никопол е ранен 47-годишен мъж.

Според Резниченко обстрелът е провокирал няколко пожара , само че те към този момент са потушени. Повредени са и близо 30 многоетажни и частни къщи, промишлено дружество, коли, няколко газопровода и електропроводи. Повече от 1500 фамилии са останали без електричество.

Украинските военни са отблъснали офанзивите на съветските окупатори в три посоки - Краматорск, Бахмуцк и Авдийевка, обобщава в утринния си отчет Генералния щаб на ВСУ. Нападения са отблъснати в регионите на Торске, Спорное, Берестово, Соледар, Бахмут, Маринка, Победа и Невелске.

Генералният щаб отбелязва, че руснаците се пробват да задържат краткотрайно завзетите територии, да задържат Силите за защита в избрани посоки и да организират атака в направленията Бахмут и Авдеевка.

" Противникът обстрелва позициите на нашите войски по цялата линия на прикосновение, построява отбранителни позиции и линии в избрани посоки и организира въздушно разузнаване. Нарушавайки нормите на интернационалното филантропично право, законите и обичаите на водене на война, те се насочват към сериозна инфраструктура и цивилен цели ", се споделя в отчета.

През последните 24 часа окупаторите са направили пет ракетни и 23 въздушни удара и са изстреляли до 60 ракети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР