Две нови специалности „Кибероперации“ и „Киберсигурност“ ще бъдат открити наесен

...
Две нови специалности „Кибероперации“ и „Киберсигурност“ ще бъдат открити наесен
Коментари Харесай

Морската Алма матер ще обучава киберспециалисти за армията

Две нови специалности „Кибероперации“ и „Киберсигурност“ ще бъдат открити наесен във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“. В първата ще се образоват експерти за всички типове въоръжени сили на Министерството на защитата, а втората ще приготвя студенти за потребностите на бизнеса и администрацията, уточни началникът на морската Алма матер флотилен адмирал проф.Боян Медникаров. Най-старото техническо учебно заведение и водач във военноморското обучение означи 138 години от основаването си с церемониален боен обред. Приемът за новата образователна 2019/2020 година ще бъде за към 560 студенти и при ранните записвания има към този момент 100 повече в съпоставяне със същия интервал на м.г. ВВМУ ще приготви 52 нови курсанти, 20 от които за Военноморски сили, 20 за службите на Военномедицинската академия и останалите като киберспециалисти за системата на защитата. Очаква се нарастване и на задграничните студенти, които сега са над 450. Ръководството на учебното заведение работи интензивно за привличане на младежи най-много от Африка.  %d0%b2%d0%be%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%be-1

ВВМУ е водещ сътрудник по план за основаване на център за подготвеност с интелигентни системи за подготовка на фрагменти в областта на сигурността. Съвместно с регионална администрация във Варна се работи за създаване на център за ръководство и преодоляване на разнообразни спешни обстановки. Планира се и център за избавяне по море.

В двора на учебното заведение се построява храм на името на Св.Николай, напълно с дарения. След грубия градеж ще стартира покриването на кубетата и създаване на каменната обшивка. Целта е в храма да се вършат венчавки и кръщенета на курсанти и ученици на учебното заведение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР