Две нови проучвания установиха, че някои от храните, които британците

...
Две нови проучвания установиха, че някои от храните, които британците
Коментари Харесай

Какво да не ядете, за да сте здрави

Две нови изследвания откриха, че някои от храните , които британците употребяват постоянно, могат да усилят риска от смъртоносни сърдечносъдови болести , заяви ДПА.

В две презентации в границите на годишната среща на Европейското сдружение по кардиология в Амстердам , откривателите разкриха, че потреблението на свръхпреработени храни (като зърнени храни, газирани питиета и храни от заведения за хранене за бързо хранене) доста покачва риска от високо кръвно налягане , сърдечни болести, инфаркти и инсулти.

Активистът Хенри Димбълби изясни, че резултатите би трябвало да послужат като предизвестие за резултатите от питателните привички във Англия .

„ Като се има поради, че свръхпреработените храни съставляват 55% от нашето хранене, това би трябвало да е предизвестие. Ако има нещо нездравословно в процеса на култивиране на храните, това е пагубно. Англия е изключително неприятен случай, когато става дума за потреблението на свръхобработена храна. Натрупват се проблеми за бъдещето. Ако не създадем нищо, приливна вълна от вреди ще залее Националната здравна работа “, сподели той за в. „ Гардиън “.

В. „ Гардиън “ заяви също, че Анушрия Пант , откривател, взел участие в едно от изследванията, е обяснила за репортерите в Амстердам , че доста хора не са наясно какви храни биха могли да ги изложат на заплаха.

„ Възможно е храните , които смятате за здравословни , в действителност да способстват за развиването на високо кръвно налягане “, сподели Пант. Тя добави, че доста хора смятат някои свръхпреработени храни като закупените от магазина сандвичи, супи и нискомаслени кисели млека за по-здравословни от типичната нездравословна храна.

Пант и нейните сътрудници от Университета в Сидни изследваха въздействието на увеличената консумация на свръхпреработени храни върху повече от 10 000 дами на междинна възраст през последните 15 години. Учените откриха, че 39% от дамите са били изложени на по-висок риск от високо кръвно налягане спрямо тези с най-ниска консумация на свръхпреработени храни.

Второ изследване – на откривателите от Четвъртия военномедицински университет в Китай, откри, че рискът от инфаркт и инсулт при тези, които ядат най-вече свръхпреработени храни , нараства с близо 25%.

Изследователите откриха, че увеличението на приема на свръхпреработени храни даже единствено с 10% води до доста повишение на риска от сърдечни болести. Екипът също по този начин откри, че хората, чието хранене съдържа по-малко 15% свръхпреработени храни, са изложени на минимален риск от медицински проблеми, свързани със сърцето.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР