Две нови комисии ще има в 47-ото Народно събрание -

...
Две нови комисии ще има в 47-ото Народно събрание -
Коментари Харесай

Две нови комисии ще има в НС - по корупция и по туризъм

Две нови комисии ще има в 47-ото Народно заседание - по предварителна защита и противопоставяне на корупцията и Комисия по туризъм. Общо парламентарните комисии ще бъдат 24.

Депутатите взеха решение още ръководителят и зам.-председателите на Народното събрание да могат да оглавяват комисии - нещо, което до момента не беше разрешено.
Депутатите не посмяха да си махнат дефинитивно зеления документ
Зелен документ, с цел да работят депутатите в Народното събрание, може да бъде желан. Предложение това да не може да стане имаше от „ Възра...
Прочети повече
Разгорещени разногласия провокира разпределянето на шефските места в комисиите. Според опозицията новото болшинство желае да си разпредели тези места. " Новото болшинство да каже ние сме идващия ГЕРБ в Народното събрание! ", сподели Цончо Ганев от " Възраждане ". Съпартиецът му Петър Петров изиска да се даде най-малко по една комисия на партиите от опозицията.

Друга полемика породи непълното съвпадение на министерства и отраслови комисии.

" Дали министър-председателят, който ще дава отговор за горите, ще върви на блицконтрол в комисията по земеделието храните и горите, с цел да дава отговор на въпроси, откакто министерството към този момент е единствено на земеделие и храните ", сподели Христо Гаджев от ГЕРБ.

Петър Петров от " Възраждане " пък настоя Комисията по околната среда и водите да стане и " по климата ", с цел да има къде да се изслушва вицепремиера по климата Борислав Сандов. На това Атанас Славов от Демократична България отговори, че комисиите могат да извикат всекиго, без значение какъв пост заема и в кое ведомство, в случай че работата му е обвързвана с активността на комисията. 
Нищо не сплотява обединението сред мистър и мисис Смит по този начин, както общият зложелател
Помните кино лентата " Мистър и мисис Смит " - двойка чаровни професионални убийци, които за малко да се изтрепят между тях и единствено съществуването на...
Прочети повече
Движение за права и свободи също се намеси в разногласието за комииите. " Оставете 5 индивида да управляват всички комисии, а другите да натискат копчетата. Явно има съдружни диалози и някои ще бъдат принудени да го поддържат, само че това не е добре за парламентаризма ", сподели Хамид Хамид. Той заподозря, че Демократична България прокарват текста ръководителите да оглавяват комисии за Атанас Атанасов да може да оглави комисията по вътрешна сигурност.

Тома Биков от ГЕРБ пък упрекна болшинството, че вършат " пазарлъци за комисиите и не могат да си ги разделят ". " Ще ги назначите на партиен принцип. Никакъв парламентаризъм не е това. На това му се вика: " Стани да седна! ", уточни той.

На този укор от Демократична България дадоха отговор, че са малко хора в Народно събрание и желаят да употребяват " оптимално потенциала на своите членове ".

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР