Две момичета, ученички в шести клас в ОУ Димитър Димов,

...
Две момичета, ученички в шести клас в ОУ Димитър Димов,
Коментари Харесай

Шестокласнички, които решиха да не учат днес, са подали сигнала за бомба в пловдивско училище

Две девойки, ученички в шести клас в ОУ " Димитър Димов ", са подали сигнала за бомба в школото им. Той е постъпил на телефон 112 тази заран, а поради опасността последвала евакуацията на цялото учебно заведение. 
Прочетете още
" Става дума за подправен сигнал. Полицията пристигна, откриха създателите му - две шестокласнички от учебното заведение. Поведението им ще бъде прегледано на Педагогически съвет. Това не е смешка и те би трябвало да го проумеят. Учениците въпреки това не бяха нито смутени, нито обезпокоени. Те сами установяваха, че евентуално става дума за подправен сигнал. Явно привикнаха с това ", уточни директорката на учебното заведение Спаска Кожухарова пред TrafficNews

Към този час естественият образователен развой е възобновен. Вероятно претекстовете на двете девойки са били да си издействат почивен ден, защото при сходна обстановка в края на предходната седмица, учениците от множеството учебни заведения в Пловдив бяха пратени по домовете си, а петък бе разгласен за почивен под предлог " бомбена почивка " от кмета на Пловдив Здравко Димитров. 

" Решили са момичетата, че при нас не е имало сигнал, и очевидно са решили да го създадат. Полицията ги разкри, работи се с тях. Ние също ще предприемем нужните ограничения ", добави още Кожухарова. 

Припомняме, че през миналата седмица имаше стотици сигнали за бомби в учебни заведения в цялата срана. 

„ Това, което можем да изведем като извод, е, че след понеделник, когато бе открита хакерска офанзива, идваща отвън страната, се появиха още почитатели. От сряда се случи заразно събитие. Доста лица малолетни и пълнолетни се увлякоха по тази наклонност ", уточни по този повод главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР