Две марки в блок Български будители бяха валидирани в Добрич

...
Две марки в блок Български будители бяха валидирани в Добрич
Коментари Харесай

Нови пощенски марки с лика на Д. Талев и на защитен черен лешояд

Две марки в блок „ Български будители ” бяха валидирани в Добрич със специфичен щемпел, които влизат в приложимост и могат да се купуват при изпращането на писма.. „ На тях са ръкописът на католическия архиепископ Петър Богдан и ликът на свещеник Филип Станиславов, родени през 16 век.

„ История на България ” на Петър Богдан е книгаза древността на бащината земя и за българските каузи. Станиславов е труженик за освобождението на народа си, с изключение на религиозна, е правил и просветителска активност ”, сподели ръководителят на Областната пощенска станция-Добрич, инж. Светослав Гочев.

Валидацията извърши изп. длъжността регионален шеф на Добричка област Живко Желязков Серията от две пощенски марки е с цена на пощенската услуга 0,75 лева и 1,25 лева, в тираж 8000 броя. Художник е проф. Виктор Паунов

В рамките на национална филателна галерия „ Добрич филекс 2023 ” са валидирани още две пощенски марки - " 125 година от рождението на писателя Димитър Талев " и малотиражно издание " Опазване на околната среда - Черен лешояд ", птица от Червената книга на България..Пощенската марка за Димитър Талев е с цена на пощенската услуга 1.25 лева, в тираж 5200 бр. и специфичен пощенски щемпел. Художник е Лало Николов. Марката с черния лешояд е цена на пощенската услуга 0.75 лева, в тираж 3600 бр. и специфичен пощенски щемпел. Художник е Тодор Ангелиев.

В районната библиотека „ Дора Габе ” в Добрич има и намерено филателно гише, на което ще бъдат препоръчани валидираните марки и пликове. „ Специалният щемпел ще бъде годен в границите на 3 дни в пощенската станция в центъра на Добрич ”, добави Гочев. ”В интервала 20-26 октомври, когато е експонирана изложбата, могат да бъдат проведени открити уроци с възпитаници от учебните заведения в Добрич по тематиката „ Българските будители ” с преподавател - филателист, и „ Български пощи – 144 години сме покрай вас ” с преподавател – пошенски чиновник. ”, сподели още Гочев.

Националната филателна галерия " Добрич Филекс 2023 " е подредена в районната библиотека " Дора Габе " в Добрич до 26 октомври.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР