Две кризи ще доминират през есента - здравната и мигрантската.

...
Две кризи ще доминират през есента - здравната и мигрантската.
Коментари Харесай

Румен Радев след КСНС: Въпреки проведените дискусии днес не постигнахме консенсус

Две рецесии ще преобладават през есента - здравната и мигрантската. Тяхното преодоляване изискват образуване и финансов запас. Служебното държавно управление обезпечи финансовия запас, само че с цел да могат тези пари да стигнат до хората е нужна актуализация на бюджета. Въпреки извършените полемики не постигнахме консенсус. Това съобщи президентът Румен Радев след Консултативния съвет за национална сигурност, съобщи Novini.bg.

"Партиите смятат, че този спор би трябвало да сее води в Народно събрание. Аз считам, че това е въпрос на националната сигурност ", разгласи президентът.
"Ако този парламент си тръгне без да актуализира бюджета няма да има средства за закупуване на нужните средства за медицински произведения и консумативи, няма да има средства за медиците, няма да има средствата за мярката 60/40, няма да се изплаща месечна помощ за фамилии с деца до 14 години, няма да има средства за запазване на границата против миграционния напън, няма да се изплаща помощ за отопление, няма да се изплаща цялостния размер помощ на над 42 хиляди персонални асистенти на хора с увреждания, няма да има покачване на пенсиите на хиляди пенсионери, които ще останат под прага на беднотия ", предизвести президентът.

"В последните дни българите бяха шокирани от изтеклите записи за принуждение над цивилни жители от страна на полицията. Това заслужава внимание на цялото общество и аз поздравявам решението за изключително съвещание на Народно събрание, както и на министъра на вътрешните работи да направи инспекция по следствието на този случай. В Този проблем би трябвало да се извърши деликатна преценка на всички обстоятелства и отговорности, би трябвало да се откри цялата верига на отговорност от насилниците до админите и политици, разпоредили насилието или такива, прикрили насилието ", счита Радев.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР