Две кръгови кръстовища, до Асфалтовата база и пред Горското стопанство,

...
Две кръгови кръстовища, до Асфалтовата база и пред Горското стопанство,
Коментари Харесай

Кръгови кръстовища и ограничаване на скоростта предлагат за Айтос (обновена)

Две кръгови кръстовища, до Асфалтовата база и пред Горското стопанство, знакова сигнализация, спешна площадка и надзор на скоростта и тежестта на камионите. Това са главните оферти, които специалисти от Института за пътна сигурност (ИПБ)  предложиха на публично разискване в Айтос.

Експертите изготвиха разбор след тежката злополука в града, при която починаха трима души. Предлагаме ограничения, до момента в който бъде построен обходен път на Айтос, уточни Богдан Милчев от неправителствената организация. Кметът Васил Едрев разяснява, че няма задоволително конкретика:

„ Дали ще е повдигнато колелото или какво, сътрудниците от АПИ споделят „ Слушайте! Това нещо, направена количествено-стойностната сметка, от проектанта който е, с него отиваме в Агенция „ Пътна инфраструктура “, желаеме 50 000 лева и можем да го създадем до края на месец ноември “. Ние описваме всички ограничения, които всички са уверени в това, което би трябвало да бъде направено, само че конкретика няма “, сподели Едрев.

Милчев отвърна, че те дават предложенията, а общината и пътната организация би трябвало да възложат план, който да ги отрази:

„ Това са единствено оферти на скица. А кметът и АПИ да се схванат и да възложат плана. Не очаквайте аз да ви направя и да възложа аз плана. Не очаквайте хората да го възложат този план. Този план е обвързване на институциите да го възложат. И конкретиката я чакаме от Вас, господин кмете. Вие да кажете ще възложите ли подобен план за кръгово “, разяснява Милчев.

Васил Едрев акцентира, че те не могат да правят действия върху републикански път. Христо Гюров от регионалното пътно ръководство уточни, че пътната организация към този момент работи по някои от въпросите:

„ Също сме говорили с проектанти за кръговото кръстовище на Асфалтовата база. Не мога да ви дам тъкмо период по кое време ще стане “, уточни Гюров.

В следствие, общината и пътното ръководство започнаха да си трансферират отговорността за пътя и дейностите по него. От института ще изпратят готовия отчет с техните оферти до кмета на Айтос.

Подробности можете да чуете в атачмънтите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР