Две жени починаха при раждане в МБАЛ-Асеновград. Случаите са възникнали

...
Две жени починаха при раждане в МБАЛ-Асеновград. Случаите са възникнали
Коментари Харесай

Две жени починаха при раждане в МБАЛ-Асеновград

Две дами починаха при раждане в МБАЛ-Асеновград. Случаите са зародили в границите на към три седмици. Бебетата и на двете родилки са добре, съобщи кореспондентът на за града.
По непотвърдена информация, положението на първата жена се е влошило часове след осъществено цезарово сечение. Лекарят, водил бременността, е реагирал неотложно – решил е да оперира наново, с цел да се увери, че всичко е минало сполучливо. Така и станало, само че дамата получила кръвоизлив и медиците не съумели да я реанимират. Тя е на 28 година, живяла е в Долни Воден. Извършена е аутопсия на тялото. Твърди се, че при бременността и раждането е отключено автоимунно заболяване, поради което е нямало по какъв начин да бъде избавена.
Другото момиче също е влезнало да ражда посредством секцио. Поставена ѝ е била упойката, след която обаче дамата не се събудила. Тя също е асеновградчанка и има по-голямо дете – момченце. Преди две години ѝ е сложена диагноза „ Множествена склероза “. Тогава експертите са я предизвестили, че не би трябвало да забременява повторно, тъй като раждането може да се окаже смъртоносно за нея. Въпреки предизвестието, тъкмо това се е случило.
И двете дами са били пациенти на лекар Слави Кълев в Асеновград. Прокуратурата е известена за втория от случаите, правят се инспекции и тече следствие.
Прокурорът в Окръжна прокуратура Пловдив Галина Андреева-Минчева съобщи за Actualno.com, че е формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител. Предстоят разпити на родственици на медицинския личен състав. Иззета е документи.
Припомняме, че преди две години в бебе умря четири часа след раждането си в АГО на МБАЛ-Асеновград. Родителите на детето заведоха дело против началника на бранша – лекар Богдан Червенков, който беше оневинен от съда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР