Две жени бяха осъдени на смърт в Иран през последните

...
Две жени бяха осъдени на смърт в Иран през последните
Коментари Харесай

Две жени бяха осъдени на смърт в Иран за трафик на хора

Две дами бяха наказани на гибел в Иран през последните дни по обвинявания в " корупция на земята " и трафик на хора , съобщи Ройтерс, базирайки се на държавната осведомителна организация ИРНА.

Според някои правозащитни групи двете дами са деятели в поддръжка на ЛГБТ общността

" Противно на новините, оповестени онлайн, наказаните са мамили и прехвърляли млади дами и девойки отвън страната , като са им обещавали благоприятни условия за обучение и работа. Това е довело до самоубийството на няколко от техните жертви ", сподели ИРНА.

" Корупция на земята " е термин, който иранските управляващи употребяват за обозначаване на необятен набор от закононарушения, в това число такива, свързани с ислямския морал , отбелязва Ройтерс.

През март висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей сподели, че хомосексуалността е част от широкоразпространеното " морално разлагане " на Запад.

Според иранската правна система хомосексуалните дейности може да бъдат осъдени със гибел. Западни правозащитни организации постоянно подлагат на критика Иран за отношението му към ЛГБТ общността, отбелязва Ройтерс
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР