Две изследвания показват, че коронавирусът е най-опасен за пациенти с

...
Две изследвания показват, че коронавирусът е най-опасен за пациенти с
Коментари Харесай

Учени: Хората с онкологични заболявания са най-уязвими за коронавируса

Две проучвания демонстрират, че коронавирусът е най-опасен за пациенти с онкологични болести, заяви Асошиейтед прес. Тези от тях, развили вируса, е доста по-вероятно да починат в границите на месец спрямо хората, които нямат рак и са болни в резултат на новия ковид.
Двете проучвания са най-мащабните, извършени с хора с онкологични болести в Съединени американски щати, Англия, Испания и Канада. Данните от едното изследване сочат, че половината от 928 сегашни и някогашни пациенти с рак са били приети в болница и 13 на 100 от тях са умряли. Това е доста по-голям дял спрямо останалите пациенти, предава dir.bg. Резултатите бяха оповестени в сп. " Лансет " и ще бъдат разисквани през уикенда на конференция на Американското сдружение по клинична онкология, която ще се организира онлайн.
Второто проучване, чиито резултати също бяха оповестени в " Лансет ", е извършено от откриватели в Англия измежду 800 пациенти с разнообразни типове рак и COVID-19. То открива още по-високо равнище на смъртност – 28 на 100. Рискът се покачва с възрастта и други здравословни проблеми, като високо кръвно налягане.
Над 1,6 милиона са новите случаи на рак в Съединени американски щати годишно, няколко милиона американци се лекуват от онкологични болести и към 20 милиона души в страната са претърпели такива заболявания. Резултатите демонстрират нуждата от ограниченията, подхванати от някои лечебни заведения да забавят или трансформират грижите за доста пациенти с рак и потребността от спомагателни защитни ограничения за хората, лекувани преди от рак, споделя доктор Джеръми Уорнър от университета " Вандербилт ", началник на по-голямото проучване.
Рискът от гибел нараства и при пациентите, лекувани с лекарството против малария хидроксихлорохин плюс антибиотика азитромицин. В проучването върху 928 пациенти, 89 от тях били лекувани с хидроксихлорохин, а 181 са взимали и двата препарата. Смъртността измежду пациентите, взимали двете медикаменти, била 25 на 100, близо два пъти повече от общата смъртност в групата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР