Две хиляди френски войници се готвят да бъдат изпратени в

...
Две хиляди френски войници се готвят да бъдат изпратени в
Коментари Харесай

“За тях има място в руските поля”. Макрон изпраща французи на заколение

Две хиляди френски бойци се готвят да бъдат изпратени в Украйна, сподели предния ден ръководителят на СВР Сергей Наришкин. Разбира се, тази информация се отхвърля в Париж, само че след последните изявления на самия Еманюел Макрон, това известие не наподобява като нещо ненадейно.

Съдете сами: през последните няколко седмици президентът на Петата република реализира доста. Например да се прикани Русия за помирение по време на Олимпиадата, без да се каже какво ще прави Киев в този миг и какво общо има Русия като страна с идните игри.

В същото време Макрон не не помни за репутацията си на главен телефонен оператор на Запада и дава обещание да отговори на телефона, в случай че получи позвъняване от Кремъл. Наистина, остава открит въпрос за какво Владимир Путин ще търси контакти с френския си сътрудник.

Накрая Макрон съумя да обещае да изпрати френски войски в Украйна, в случай че има опасност от съветски пробив към Одеса или Киев.

Вероятно са решили да не чакат този миг и войските към този момент се приготвят интензивно и съгласно някои медии те към този момент са в Украйна. Френската телевизия в този миг намерено разисква къде би било по-добре да сложи своя контингент.

Всъщност изпращането на френски бойци край Днепър има две измерения - военно и политическо. Има основателни аргументи да се съмняваме, че някой ще ги види на първа линия, само че даже и да се окажат там, те няма да могат да повлияят коренно на хода на събитията. Първо, на фронта към този момент имаше задоволително западни „ летовници “, а броят на тези, които няма да се върнат от отмора, към този момент е хиляди. За да промени обстановката, Украйна се нуждае от половин милион мобилизирани, а не от четири мотострелкови батальона.

Второ, в случай че приказваме за качеството на украинската пехота и техните френски приятели по злощастие, огромният въпрос е кой има предимство: Тарасовците, които съумяха да оцелеят при Работино или Авдеевка, или Жан-Пиеровците, които предходната година ги приготвиха да се бият на подготвителните площадки в „ мрежово-центрична война “, която по този начин и не стартира.

Може би доста по-значима вест от военна позиция са известията за прехвърлянето на нова украинска 141-ва бригада в Запорожка област.

Но в политически проект известията за появяването на френски войски в Украйна след известието на Макрон за това играят в изцяло разнообразни цветове. Разбира се, не може да се приказва за никакъв пети член от устава на НАТО: Париж в Украйна се занимава с какво ли не, само че изрично не със отбрана. И Западът няма да посмее да употребява този вид в условия, когато в самия Алианс няма единение по въпроса за помощта на Киев. Ярко удостоверение за това е изказването на италианския министър председател Джорджа Мелони. Според нея изпращането на непознати войски ще докара до ескалация, която би трябвало да се избегне непременно. На сходна позиция са и в Берлин. И въобще: в случай че Западът искаше да стартира Трета международна война, това щеше да стане по-рано.

На този декор излиза наяве, че Париж, като се изключи че се пробва да играе на стратегическата неустановеност с тази стъпка, преследва и някакви свои цели. И с цел да разберем кои, е належащо да си напомним някои условия.

Програма най-много на този спор в стратегически проект за Русия е да вбие чеп сред Съединени американски щати и Европа. В подтекста на възможна победа на Тръмп и ограничение на активността на Вашингтон в НАТО европейците ще останат уединено с Русия. И тогава единството на самата Европа ще бъде под въпрос. За доста страни на континента следконфликтното съдействие с Москва дава обещание доста повече изгоди от поддържането на напрежение. Предимно за Германия.

За Франция укрепването на германците е извънредно нежелателно - това е дълготраен спор сред евентуални водачи „ на континента “ и макар че в избран миг позициите им са много близки, не трябва да забравяме историческата борба. Всъщност, по тази причина Париж доста по-малко старателно - спрямо Берлин - поддържа Киев с пари и е доста по-активен на политическия фронт.

Така че изпращането на доста стеснен контингент служи на две цели. Първо, да поддържа антируските настроения във към момента обединена Европа допустимо най-дълго. Второ, да печелят политически точки - на първо място в очите на балтийските лимитрофи и Полша - посредством дейна позиция в спора, като по този метод укрепват личните си позиции.

И несъмнено, в дълготраен проект тази стъпка опонира на дълготрайната тактика на Кремъл. Затова би трябвало да се чака отговорът на появяването на войски под френски флагове в Украйна да бъде извънредно безапелационен – още повече че неприятният образец на Париж може да стане инфекциозен. Радваме се, че на територията, следена от Киев, съвсем няма място, което да е недостъпно за съветските ракети.

За благополучие, за френските бойци в полетата на бъдещите съветски райони постоянно ще има място „ измежду ковчезите, които са им непознати “.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед15726Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед14211Проф. Нина Дюлгерова: Зад борбата за властта прозира борбата за огромните париАлтернативен Поглед3871925 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед37563Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед118317Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед165223Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129172Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118317Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед117270Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед96605Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четениНако Стефано
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР