Две групи ученици от пловдивската Национална търговска гимназия проведоха в

...
Две групи ученици от пловдивската Национална търговска гимназия проведоха в
Коментари Харесай

Ученици от Търговската гимназия в Пловдив – с ценен практически опит от стаж в чужбина

Две групи възпитаници от пловдивската Национална комерсиална гимназия организираха в първата десетдневка на април индустриална процедура в страни от Европейски Съюз по стратегия „ Еразъм+ “, план „ Усъвършенстване на професионалните умения и компетентности посредством европейска процедура “.
Прочетете още
Първата група реализира процедура по стратегия „ Бизнес администрация със счетоводен програмен продукт “ в Севиля, Испания. Участваха 15 възпитаници от XI клас, специалности „ Оперативно счетоводство “ и „ Икономическа информатика “.

Групата извърши на практика действия благодарение на профилиран счетоводен програмен продукт – въвеждане на данни от документи за първоначални записи (управление, продукти, снабдители, клиенти, персонал), вписване на събития и покупко-продажби, разказване на счетоводните регистри, записване на събития и транзакции за продажби, фактуриране, осъществяване на на практика задания за сделки на земя, артикули, произведения и материали.

Обучението завърши с осъществяване на изпит по доктрина и процедура, на който учениците демонстрираха блестящи резултати. Ръководители на групата бяха М. Филипова и Т. Стойчева.

Втората група се потопи в динамичността на действителната индустриална атмосфера с провеждането на процедура на работни места във компании в Брага, Португалия.

Петнадесет единадесетокласници от специалностите „ Съдебна администрация “ и „ Митническа и данъчна администрация “ стажуваха в локални компании. По време на стажа учениците направиха инвентаризация на компютърна техника, обработиха документи на възпитаници - организация и класификация в архива по отношение на класа на учениците, получиха опит в работата с книга от архива, решаваха задания благодарение на счетоводен сметкоплан, ревизираха докладите за месеците януари и февруари 2024 година за неналичия и грешки, подредиха архива, изготвиха плаки и уеб сайтове със артикули за продажба и така нататък

Ръководители на стажуващите бяха Т. Делгадо-Монсерат и К. Бобева.

Учениците и от двете групи валидираха своите компетентности посредством приемане на документ Europass - документ, в който са разказани знанията и уменията, добити в друга европейска страна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР