Две големи трагедии се случиха в последното денонощие в България.

...
Две големи трагедии се случиха в последното денонощие в България.
Коментари Харесай

Трагедиите трябва да бъдат отразявани от медиите със сдържаност и уважение към жертвите


Две огромни нещастия се случиха в последното денонощие в България. Девет души починаха при пожар в дом за възрастни хора в село Рояк, а 46, измежду които и доста деца, при злополука на рейс на автомагистрала Струма.

Асоциацията на европейските публицисти показва съболезнования на околните на починалите. В същото време обръщаме внимание на медиите, че сходни нещастия би трябвало да бъдат отразявани със въздържаност и почитание към потърпевшите. Смисълът на медийното отразяване не е да се търси сензационност, а да се помогне такива случаи да се заобикалят в бъдеще.

АЕЖ напомня наръчника си за отразяване на произшествия, който съдържа насоки към публицистите, които имат нелеката задача да са от първите на мястото на нещастието и да са директни очевидци на ужасяващи подиуми. В такива моменти е мъчно за всеки да се оправи със личните си усеща на тъга и потрес, по тази причина следването на професионален протокол за деяние е значимо за публицистите, както е значимо и за чиновниците на избавителните служби.

Наръчникът може да бъде открит в.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР