Две годишно дете е намерено само на люлка на Витоша,

...
Две годишно дете е намерено само на люлка на Витоша,
Коментари Харесай

Зарязаха 2-годишно дете на Витоша, цялото в рани от тежко слънчево изгаряне! Служителка твърди, че било инато

Две годишно дете е открито единствено на люлка на Витоша, съвсем колабирало и със слънчеви изгаряния. За него трябвало да се грижат чиновници на частна занималня. По роман на очевидци момиченцето седяло на люлката с раните към два часа. Служителка на занималнята споделила, че детето било инатливо и по тази причина останало единствено под мощното слънце. Сезирана е държавната организация за протекция на детето, споделя Нова тв.

Случаят е от предходната сряда на Момина сълза. Там група деца са били на разходка от частна занималня. Тя се намира на ул. " Кракра " в София, само че служителка преди минути обяснила, че занималня няма там от три години. 

" Този ден бях със фамилията си на Витоша и когато тръгнахме да се прибираме,  ни пресрещна жена, която държеше малко момиченце на към 2 - 3 годинки. Детето беше с биберон, гушнало се в дамата и ужасно зачервено. Жената ни попита дали това не е нашето дете. По нейното изложение детето беше прекарало най-малко час на люлката и заспало. Това е дамата, която алармира и разказа обстановката във фейсбук ", описа свидетелят Десислава Христова.

Когато казахме,ч етне познаваме детето, се появи друга жена, която беше на към 50 метра и сподели, че момиченцето е с нея, описа още тя. Няколко дни по-късно станало ясно, че дамата е чиновник на занималня. 

Управителката на занималнята обяснила, че детето е било инатливо и по тази причина останало единствено на люлката.

" Тепърва ще се вършат инспекции на занималнята. Ако това е частна детска градина не може да се вършат сборни групи от деца от най-малка възраст до тинейджъри. Първата работа беше да уведомим просветителното министерство и оттова ни споделиха, че такава детска градина няма. Управителката на въпросното детско студио или забавачка твърди, че във въпросното студио се гледат деца на близки хора ", коментира Станислав Пандин, представител на Агенция " Закрила на детето ".

" Нещата доста се заплитат. Осем институции сме алармирали - МО, кмета на столицата, РЗИ, Агенцията по сигурност на храните, тъй като от студиото имат ценоразпис за храна, инспекцията по труда ", описа той.

Родителите занапред ще се търсят от обществените служби и полиция.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР