Две години след като в пловдивската езикова гимназия Иван Вазов“

...
Две години след като в пловдивската езикова гимназия Иван Вазов“
Коментари Харесай

Учениците от пловдивска езикова гимназия ще спортуват в зала за 1 милион лева

Две години откакто в пловдивската езикова гимназия „ Иван Вазов “ парче мазилка се откърти от тавана на физкултурния салон и рани възпитаник по време на час, казусът със постройката ще бъде решен. В учебното заведение следва градеж на нова спортна зала, за която Община Пловдив ще отпусне 1 милион лв..

Пловдив

В момента в гимназията са принудени да събират до шест класа по едно и също време във физкултурния салон, макар неналичието на място, с цел да може да се извършват часовете.

Между 100 и 150 възпитаници от разнообразни класове играят национални танци, волейбол, тенис на маса, хандбал, шах. Въпреки компликациите езиковата гимназия печели редица спортни награди. Таванът на салона обаче продължава да е обезопасен с мрежи, поради случая преди две години, когато паднала мазилка рани възпитаник по време на физическо.

По предложение на кмета на Пловдив тази година следва да стартира създаване на нова спортна зала. Училището разполага с подготвен план и издадено строително позволение. Предстои средствата за градежа да се гласоподават от общинския съвет. Новата зала ще бъде пригодена за разнообразни типове спорт и ще се построява северно от в този момент съществуващия физкултурен салон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР