Две години след атентатите на летището в Брюксел и въпреки

...
Две години след атентатите на летището в Брюксел и въпреки
Коментари Харесай

Охраната на летището в Брюксел пуснала мним терорист с пояс експлозиви на кръста

Две години след атентатите на летището в Брюксел и макар подхванатите огромни спомагателни ограничения за сигурност, защитата на аерогарата не покрива условията, оповестяват локални медии.

В края на предходната година " скришен пасажер " е съумял да премине през инспекциите с колан, наподобяващ употребяваните от терористите взривни устройства. Коланът е бил обвързван с проводници и детонатор, с пришити количества вещество с компактност, сходна на плътността на употребяваните при терористичните удари взривни съставки. Пътникът обяснил на проверяващите, че не приказва фламандски, както и че това, с което е наобиколен, е устройство за облекчение на болки в гърба. Обяснението му било задоволително, с цел да бъде пропуснат напред.

Същият мъж съумял в същия ден два пъти да премине сред външния периметър и така наречен стерилна зона на летището с подправена значка на чиновник и въоръжен с нож. За защитата на летището, с изключение на армията и полицията, дават отговор 900 чиновници на частното сдружение G4S, прецизират медиите.

В информациите не се обяснява кой е " тайният пасажер " и дали той е взел участие във външна инспекция на работата на частните охранители.

След атентата на летището в Брюксел през март 2016 година бяха въведени доста промени по сигурността. Значително бе стеснен достъпът на пасажерите до постройката на аерогарата, бяха внедрени най-нови технологии за лицево различаване и разчитане на регистрационните табели на идващите коли, употребен бе опитът на Израел в защитата на сходни обекти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР