Две години „пробация“ е наказанието на подсъдимия Д. С., на

...
Две години „пробация“ е наказанието на подсъдимия Д. С., на
Коментари Харесай

Решиха съдбата на младежа, хвърлил телефона на репортерка на форума на ГЕРБ

Две години „ пробация “ е наказването на подсъдимия Д. С., на 20 година, за осъществени от него хулигански дейности, отличаващи се с изключителна смелост, както и за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди по отношение на две лица по време на партийно събиране на политическа партия в столицата.

Припомняме, че случката беше снимана и оповестена във Facebook. От фрагментите се вижда по какъв начин по време на митинга пред постройката мъж с маска дърпа внезапно телефона от ръцете на Полина Паунова и го хвърля.

Подсъдимият Д. С. се е признал за отговорен за това, че на 05.08.2020 година в региона на „ София тех парк “, гр. София, направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като изтръгнал мобилен телефон от ръката на журналиста П. П. и демонстративно го захвърлил. Деянието по своето наличие се отличава с изключителна смелост. Д. С. го е направил, до момента в който П. П. и други публицисти заснемали дейностите му пред голям брой лица по време на партийно събиране на политическа партия.

Д. С. е приет за отговорен и за това, че на същата дата и място е нанесъл удар с пестник в региона на корема на Н. А., с което му предизвикал лека телесна щета (контузия на корема), като действието е осъществено по хулигански подбуди, на обществено място при демонстрация на демонстративно и надменно отношение към неприкосновеността на личността и открития правов ред, без да е бил предизвикан от потърпевшия Н. А. и при липса на персонален претекст за държанието му. На същото място подсъдимият нанесъл удари с юмруци в региона на челюстта и рамото на Й. Х., с което му предизвикал лека телесна щета, изразяваща се в болежка и страдалчество без разстройство на здравето, като действието също е осъществено по хулигански подбуди, на обществено място, без да е бил предизвикан от Й. Х. и при липса на персонален претекст за това му държание.

Д. С. е признал виновността си, като се е отказал от разглеждане на делото по общия ред. За всички действия с определение на Софийски областен съд, с което е утвърдено реализирано съглашение, на Д. С. е наложено едно общо най-тежко наказване - „ пробация “ за период от две години.

Определени са следните пробационни ограничения - наложителна регистрация по сегашен адрес с честота на явяване и сключване пред пробационен чиновник два пъти седмично, наложителни периодически срещи с пробационен чиновник и включване в курсове за публично влияние.

Посоченото определение на съда е с темперамент на влезнала в действие присъда и не предстои на митинг и обжалване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР