Две години по-късно той си спомня: „1. Наказателното дело така

...
Две години по-късно той си спомня: „1. Наказателното дело така
Коментари Харесай

За втори път: Навални празнува „втория си рожден ден“ от затвора

Две години по-късно той си спомня:

„ 1. Наказателното дело по този начин и не беше формирано, с цел да не лежи Путин. Нямаше публично следствие.

2. Досега не разбрах каква е позицията на съветските публични лица:

- Навални не е токсичен с „ Новичок “, той самичък изпадна в кома.

или

- Навални е токсичен с „ Новичок “, само че не от нас, а от западните разследващи служби за провокация.

Официалните лица, като се стартира от най-високо равнище - от Путин, прецизно се придържат към двете версии по едно и също време.

3. Почти всички директни членове на групата убийци са открити и разпознати. Всички те са чиновници на ФСБ. Доказано е, че те са виновни за няколко несполучливи опита за отравяне (Дмитрий Биков, Владимир Кара-Мурза) и няколко убийства (Никита Исаев, Тимур Куашев, Руслан Магомедрагимов). Най-вероятно това е върхът на айсберга.

4. Никой от групата на ФСБ не е измамен под отговорност. С изключение, може би, на Константин Кудрявцев, трагичен химик, който ми описа по телефона детайлностите за опита за ликвидиране. Той изчезна и наподобява, че самият той е бил погубен.

5. От обстоятелството, че оцелях, Кремъл се разстрои толкоз доста, че ме оставиха в пандиза първо за 3,5 години, а по-късно – за 9 години.

6. Цялата тази обстановка изложи толкоз доста както самия Путин, по този начин и неговата система, сподели освен престъпност, само че и нефункционалност, неуспех на неговия режим, което, явно, мощно повлия на цялата политическа система на Русия. Тази система захвърли всякаква маска и до края на януари 2021 година стана репресивна и властническа без никакви запаси.

Ето какво значи несполучливо намазване на гащи с „ Новичок “, приключва Навални обявата си в Instagram.

Днес висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел разкритикува Русия за репресията против Алексей Навални и прикани за незабавното му освобождение.

„ Комисията продължава да осъжда остро опита за отравяне на Навални и приканва Русия да се придържа към уговорките си по линия на Конвенцията за възбрана на химическото оръжие “, съобщи Борел.

Във видео послание немският канцлер Олаф Шолц посочи, че през днешния ден - на фона на войната против Украйна, е още по-важно да помним какво се случи с Навални.

„ Свободата и демокрацията в Русия бяха застрашени и преди войната. Но в този момент свободата на изложение е в още по-голяма заплаха и доста хора се опасяват да показват мнение. Навални се бореше за своето разбиране, че човек живее най-добре в народна власт и правов ред “, съобщи Шолц.

На 20 август 2020 година Навални се почувства зле по време на полет от Томск, където взе участие в предизборни срещи, за Москва. Дисидентът бе признат в кома в болница в Омск след спешно кацане. След напрегнати договаряния съветските управляващи позволиха Навални да бъде превозен до Германия, където бе лекуван.

Пет месеца по-късно - на 17 януари 2021 година, Навални се върна непринудено в Русия макар всички предизвестия, че ще бъде задържан. Той беше арестуван на летище „ Шереметиево “, откакто десетки негови последователи се събраха да го чакат на избраното за този полет летище „ Внуково “.

Последваха и двете присъди, като по всеобщо мнение обвиняванията са скалъпени. До момента Навални е зад решетки, като в последните дни имаше известия, че е изместен в " затвор в пандиза " в печално известния с мъчения и тормоз затвор в Мелехово.

През цялото време Русия отхвърля да има нещо общо с отравянето на Навални. Още през декември 2020 година обаче следствие на „ Белингкат “ и група медии откри осем чиновници на съветската федерална работа за сигурност, които са взели участие в интервенцията. Един от тях - химикът Константин Кудрявцев, признава детайлности пред Навални, че отровата е била сложена по бельото на политика, а не в храната и чая му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР