Две години и половина, след като стана ясно, че Фоксваген

...
Две години и половина, след като стана ясно, че Фоксваген
Коментари Харесай

Нов скандал в Германия около вредните емисии на Фолксваген

Две години и половина, откакто стана ясно, че „ Фоксваген ” е измамил хиляди свои клиенти, като подправено е занижавал стойностите на изхвърляните от негови коли нездравословни излъчвания във възуха, в Германия пламна нов скандал към компанията. Оказва се, че ”Фолксваген ” е тествал върху хора въздействието на азотния диоксид, който се отделя в атмосферата от дизелови мотори.

25 души са взели присъединяване в опит, заплатен от „ Фолксваген ”, в който те са били подложени на обгазяване с азотен диоксид. Хората са вдишвали отровният газ през специфична апаратура, с цел да се тества дали и какъв брой той вреди на човешкия организъм. Според резултата от опита вреди не са нанесени.

Само преди дни „ Фолксваген ” беше упрекнат, че употребява за тези проби и живи маймуни. Включването на хора в експериментите  придава  на абсурда с нездравословните излъчвания нови измерения, които най-вероятно ще имат серозни последици за автомобилния тръст.

Изследването е извършено от обединяването „ Европейски проучвателен съюз за  околната среда и здравето в транспортния бранш " –   организация, учредена от " Фолксваген ", " БМВ " и Даймлер ”. Експериментите са провеждани сред 2012-а и 2015-а година, като са финансирани от „ Фолксваген ”.

Учени оборват резултата от теста, съгласно който вреди не се нанасят, защото той е траял единствено няколко часа върху здрави възрастни хора, които не са представителна извадка на цялото население.
Тези опити са отвратителни  и не могат да бъдат извинени с нищо, реагираха политици през вчерашния ден. Очаква се бордът на шефовете на „ Фолксваген ” да излезе със мнение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР