Две години и половина по-късно, със закъснение или не, животът

...
Две години и половина по-късно, със закъснение или не, животът
Коментари Харесай

Пандемията приключи? Край на масовото тестване, на карантините и на зелените сертификати

Две години и половина по-късно, със забавяне или не, животът най-малко в Съединени американски щати се връща към естественото по рекомендация на същата институция, която го унищожи с локдауни

Просто ей по този начин, след 2 години и половина на ограничения, обществена отдалеченост, маски, карантина, ваксини, антиваксъри и ограничавания, зелени документи и червени зони, коронавирус хистерията дефинитивно е към своя край. Пандемията завърши!

Това излиза наяве от последните , откъдето в няколко фрази вършат по този начин, че да наподобява, че всички досегашни ограничения не са били напразни, само че обстановката се е трансформирала фрапантно, като това пък дейно поставя завършек на пандемията във типа, в който я познавахме до момента. Завъртяното и съзнателно написано комплицирано обръщение на CDC звучи по този начин:

"Докато вирусът SARS-CoV-2 продължава да циркулира в световната популация, високите равнища на имунитет от ваксини и подобен от преболедуване , както и наличността на ефикасни лекувания и принадлежности за предварителна защита, рискът о т медицински важен COVID-19 и асоциираната с него хоспитализация и гибел са сведени до най-малко. Тези условия дават опция опазването на публичното здраве към този момент да минимизира въздействието на ограниченията против Коронавирус както към индивида, по този начин и към обществото , като се концентрира върху устойчиви ограничения , които в допълнение да понижат риска от медицински значимо разболяване , както и да минимизират натиска върху ситемата на опазването на здравето, до момента в който понижат обществените, просветителните и икономическите бариери.

Фокусирайте се върху болести, които са медицински значими. Спрете да се притеснявате от брой позитивни случай, тъй като нищо няма да спре процеса. Мислете по-всеобхватно. Спрете възбраните и наложените ограничения. Благодарим. Само с две години и половина закъсняхме – в общи линии, горният откъс звучи по този метод. А в същински превод:

С това пандемията в Съединени американски щати действително завършва. А Съединени американски щати, като страна, която през цялото време води останалите в коронавирус пандемията, е напълно предстоящо образецът да бъде последван от Европейски Съюз, а евентуално и скоро „ официализиран” от Световната здравна организация.

За всеобщото тестване: „ Всички би трябвало се тестват, единствено в случай че са заболели и имат признаци, или в случай че знаят, че сигурно са били в непосредствен контакт с човек, който е болен от COVID”

За следенето на контактните: „ Препоръката е следствията по случаи и следене на контактите да се случва единствено в здравните институции и съответни високорискови ситуации – да вземем за пример домове за възрастни хора”

За неимунизираните, които бяха демонизирани цялата предходна година: “Препоръките са такива, че към този момент не се прави разлика сред имунизационния статус на другите хора, тъй като има „ пробивни” инфекции, които въпреки и с лека симптоматика, въпреки всичко се случват постоянно. Всеки, който е преболедувал Коронавирус също има някакъв построен имунитет против тежко превозване на заболяването повторно”.

Връщаме се към остарялото, добре познато и много разумно държание по време на грипни епидемии. Постпенно, само че очевидно сигурно, скоро ще приказваме за Коронавирус по този начин, както за грипа. Защото и този вирус, създаден в лаборатория или натурално през китайски панголини, към този момент не е толкоз рисков.

Всъщност е толкоз безвреден, че към този момент и карантина не е нужна за контактните лица. Сякаш някой е решил внезапно да „ отпусне каиша”.

Ако си болен, спри си у дома и си почивай! Да, по този начин беше преди две години и половина и по този начин е било постоянно.

Ако си болен, гледай да не се срещаш и с доста хора, с цел да не ги заразиш! Познато?

Има ваксина, в случай че искаш се възползвай от нея този сезон. Ако не го направиш, въпреки всичко болест има, само че достъпът до всички обществени места е разрешен, без даже да представяш зелен документ. Познато?

Имал си контакт с явно болен човек? Има възможност да си се заразил, тъй че следи положението си и при съществуване на признаци, вземи ограничения. Също доста познато и разумно държание, което бе безспорната норма доста преди оповестяването на пандемията и неуместните локдауни.

Кой в този момент обаче ще върне на бизнеса всички пропуснати поради противоречивите от юридическа, морална и икономическа позиция локдауни?

Кой ще върне на децата изгубените години, в които от ранна възраст им бе набивано в главите да носят маски, с цел да не „ убият баба си”?

Кой ще е виновен за искрено необразованото поради онлайн образованието потомство, което в този момент приключи и излиза на пазара на труда?

Кой ще се извини на хилядите хора, които нямаха опция да видят околните си в последните им мигове поради цялостната абдикация на здравната система в началните месеци на пандемията?

Кой ще каже на тези хиляди младежи, които посегнаха към алкохола и към опиатите от обезсърчение, че е направил неточност?

И има ли въобще смисъл да го прави?

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР