Две фермерски асоциации продължават протестните действия, въпреки постигнатото споразумение между

...
Две фермерски асоциации продължават протестните действия, въпреки постигнатото споразумение между
Коментари Харесай

Фермери блокират граничен пункт Илинден

Две фермерски асоциации не престават протестните дейности, макар постигнатото съглашение сред държавното управление и главните браншови организации. Днес се чака обсада на граничния пункт " Илинден-Ексохи ".


Вчера в Министерския съвет фермерите и държавното управление реализираха единодушие за изплащането на така наречен " украинска помощ " и други от настояванията на бранша. От Националната асоциация на зърнопроизводителите и Българската земеделска камара оповестиха, че стопират митингите от понеделник.

По време на договарянията бе контрактувано всички стопанства да получат помощ, само че за тези над 3000 декара тя ще е по-малка, и притежателите ще би трябвало да потвърдят загубите си със специфична информация, която ще е по-облекчена от данъчната декларация.

В неделя на среща със земеделския министър Кирил Вътев ще бъдат прецизирани всички текстове по съглашението, което ще бъде подписано дефинитивно в понеделник.

От Националната асоциация на картофопроизводителите обявиха, че " няма да вземат участие в уговорени мачове " и замразяват участието си в Българската земеделска камара. Те не поддържат подписването на меморандума с държавното управление и ще продължат ефикасните дейности, като през днешния ден ще се включат в блокадата на пункта " Илинден - Ексохи " сред 11 и 14 часа./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР