Две експлозии в бензиностанция в предградие на Букурещ на 26

...
Две експлозии в бензиностанция в предградие на Букурещ на 26
Коментари Харесай

Две експлозии на бензиностанция до Букурещ: над 40 ранени и поне един загинал

Две детонации в бензиностанция в предградие на Букурещ на 26 август убиха минимум един човек и раниха десетки, оповестяват медиите в румънската столица.

Първата детонация е провокирала голям пожар. Служителите са приложили протокол за изключителни дейности и са предизвестили хората да стоят надалеч от региона на Креведия, североизточно от центъра на града.

Second angle of massive blast near a liquified natural gas site in,
— Updates (@sirfupdate)
Втората детонация е избухнала, след намесата на пожарникарските екипи. Общият брой на ранените е 46, в това число 26 пожарникари, които са потърпевши при втората детонация.

Министърът на опазването на здравето Александру Рафила удостовери гибелта на един човек и не изключи опцията и за още жертви.

Експлозиите са станали в бензиностанция, която доставя полутечен пропан-бутан, употребен в домакинските уреди и като опция на бензина и дизела в някои транспортни средства.

Жителите в регион с радиус от 750 метра към бензиностанцията са били евакуирани.

Съществува риск от детонация на още един контейнер с пропан-бутан.

Броят на евакуираните хорае е към 3000. До тази мярка се стигна, откакто се е запалила къща наоколо до случая, споделя Флорин Петре, кмет на Креведия, в изявление за телевизионния канал Digi24.

Двама души, които са работили в региона, където е избухнал пожарът, са в неопределеност.

На място са изпратени няколко коли за спешна помощ и хеликоптер, а екип на Спешна помощ е образуван за оказване на първа помощ.

При първата детонация са потърпевши осем души, които са със съществени изгаряния и са постъпили в три лечебни заведения в Букурещ. Очаква се някои от жертвите да бъда превозени за лекуване в чужбина.

Все ясно не е ясна повода за детонациите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР