Две двойки близначки са родени, благодарение на финансовата подкрепа на

...
Две двойки близначки са родени, благодарение на финансовата подкрепа на
Коментари Харесай

Две двойки близначки са родени чрез ин витро програма на Община Разград през 2021-а

Две двойки близначки са родени, с помощта на финансовата поддръжка на община Разград по програмата „ Инвитро “ през 2021 година, оповестиха от Общината.

Подпомогнатите от общинския фонд фамилии за лекуване с методите на асистираните репродуктивни технологии през годината са общо 11. 

В Разград самодейността за поддръжка на двойки с репродуктивни проблеми се осъществя от 2012 година, като всяка година в бюджета на общината се планува сума, избрана за подкрепяне на инвитро процедури. За 2021 година плануваните средства бяха 50 000 лв., сподели за Българска телеграфна агенция Йълдъз Шеремед, основен специалист в отдел " Социални услуги и опазване на здравето ". 

Тя разясни, че право на подкрепяне от фонда имат двойки, в които най-малко единият сътрудник е гражданин на община Разград през последните три години.

Кандидатите би трябвало да са здравно обезпечени, да не са осъждани за закононарушения от общ темперамент и сложени под забраняване, да нямат отговорности към локалната хазна, както и да е налице потвърдено неплодородие, лечимо с методите на асистираните репродуктивни технологии. 

Максималната сума, която се отпуска на всяко утвърдено семейство, е до 2500 лв.. Средствата са за една процедура в границите на настоящата година и се дават против показана фактура за фактически изработен разход и медицински документ от профилирана клиника за осъществена асистирана репродукция, сподели Шеремед.

Тя добави, че с помощта на инвитро процедури, осъществени с финансовата поддръжка на общинския фонд, до момента в Разград са родени 17 деца. От тях 10 са девойки, а седем - момчета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР